8 ēdienu receptes, kas liks jums no jauna iemīlēt puķkāpostus

— Puķkāposti ar kariju —

Sastāvdaļas 8 porcijām:

2 ēdamkarotes olīveļļas
1 tējkarote koriandra sēklas
1 tējkarote kumīna sēklas
1 tējkarote karija pulvera
1 tējkarote kurkumas pulvera
1 liela puķkāposta galviņa, sadalīta nelielos čemuriņos
Rupjā sāls bez piedevām, svaigi malti melnie pipari
1 tējkarote sīki sarīvēta, notīrīta ingvera
1 tējkarote sīki sarīvēta laima miziņa

Pagatavošana:

Uzkarsēt cepeškrāsni līdz 230 °C. Samaisīt eļļu, koriandra sēklas, kumīna sēklas, kariju un kurkumu lielā bļodā. Pievienot puķkāpostu, piebērt sāli un piparus. Rūpīgi samaisīt, lai garšvielas vienmērīgi sadalītos pa puķkāpostu. Izlikt čemuriņus vienā slānī uz cepešplāts; apbērt ar garšvielām no bļodas. Cept, līdz puķkāposts ir kļuvis brūns, aptuveni 10 – 15 minūtes. Pārlikt uz trauka un apbērt ar ingveru un laima miziņu. Pasniegt puķkāpostu siltu vai arī istabas temperatūrā.

Nākošajā lapā IR vēl viena lieliska recepte!!!

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Pievienot komentāru