15 dārza un istabas augi, kuri ir ārkārtīgi indīgi mūsu četrkājainajiem mīluļiem

Istabas augi, vai arī augi dārzā ir lielisks veids, kā veidot mierinošu oāzi, kuru izbaudīt garās dienas beigās. Zaļumi ir ļoti noderīgi istabās, jo tie palīdz attīrīt gaisu no alergēniem un citiem toksīniem.

Un, kaut arī augi ir ekonomiski efektīvs veids, kā uzlabot atmosfēru mūsu mājās, nevajadzētu pirkt kuru katru augu, kas mums iepatīkas, it īpaši, ja jums mājās ir mājdzīvnieks. Labi apdomājiet, pirms pērkat kādu no šiem 15 augiem, kuru dēļ jūsu mājdzīvnieks var saslimt.

Istabas augi: Acālija

Istabas augi

Šie ziedi ir ļoti skaisti, bet, ja jūsu suns apēdīs kaut tikai pāris lapas, tam var parādīties tādi simptomi kā vemšana un ekstensīva siekalu izdalīšanās. Nekavējoties vērsieties pie ārsta, jo šis augs var dzīvnieku nogalināt.

 

Lilija

Ne visas lilijas mājdzīvniekiem ir nāvējošas. Tādas šķirnes kā spatifīlija, peruāņu lilija un kalla var izraisīt niecīgu kairinājumu un pārlieku lielu siekalu izdalīšanos. Bet Āzijas lilijas, garziedu lilija, tīģerlilija un dienlilijas ir ārkārtīgi indīgas. Ja suns vai kaķis tās norīs – tas var izraisīt nieru mazspēju.

 

Oleandrs

Istabas augi

Oleandrs ir skaists augs. Bet viņš ir ļoti indīgs gan cilvēkiem, gan mājdzīvniekiem. Šī zieda lapu un ziediņu lietošana var izraisīt vemšanu, sirdsdarbības palēnināšanos un nāvi.

 

Narcises

Istabas augi

Narcise dzīvniekiem ir indīga. Šie ziedi satur likorīnu, kas izraisa spēcīgu vemšanu. Ja dzīvnieks apēdīs narcisi, tas var izraisīt vemšanu, caureju, sirds un elpošanas problēmas.

 

Tulpes

Šīs fantastiskās pavasara favorītes ir samērā nekaitīgas salīdzinājumā ar dažiem citiem augiem. Bet tas ir tik ilgi, kamēr dzīvnieks netiks līdz sīpolam. Ja mājdzīvnieks to apēdīs, tad var rasties tādi simptomi kā ekstensīva siekalu izdalīšanās, vemšana un kairinājums mutē. Ja suns norij lielu daudzumu tulpju sīpolu – var rasties problēmas ar sirdi un elpošanu.

 

Istabas augi: Alveja

Kaut arī alveja lieliski noder gaisa attīrīšanai, un želeja, kas atrodama lapās, lieliski ārstē apdegumus, dzīvniekam lapas var izraisīt vemšanu, sapīkumu un caureju. Un tomēr, želeja ir ēdama.

 

Amariļļi

Istabas augi

Mājdzīvniekiem ir jāturas tālāk no šī auga ziediem un saknēm. Saindēšanās simptomi ar šo ziedu ietver sevī vemšanu, depresiju, sāpes vēderā, ekstensīvu siekalu izdalīšanos, atteikšanos no ēdiena un drebuļus.

 

Begonija

Turiet mājdzīvniekus tālāk no begonijām! Šis delikātais zieds izskatās mīlīgi, bet as var izraisīt nieru mazspēju (it īpaši lielam, ragainam ganāmpulkam un zirgiem) un vemšanu. Augs ir indīgs, bet visaugstākais indes saturs atrodams saknēs un stādos.

 

Strelīcija

Šis zieds izskatās ļoti efektīvi, bet tā sēklas un ziedi izraisa sliktu dūšu, vemšanu un miegainību suņiem un kaķiem.

 

Mežvīteņi

Šie tumši violetie vai zilie ziedi ir lielisks veids, kā dārzam piešķirt krāsas, bet tie var izraisīt nepatikšanas kaķim vai sunim, tai skaitā arī vemšanu. Šī auga indīgums tiek apzīmēts kā kairinājums.

 

Vīģeskoks

Istabas augi

Tas var jūs pārsteigt, bet vīģeskoks ir indīgs zirgiem, suņiem un kaķiem. Tiesa, simptomi ir pavisam nenozīmīgi: var būt nepatikšanas ar vēderu un ādas kairinājums.

 

Īleksi

Šis augs satur saponīnus, kas izraisa vemšanu, caureju un depresiju. Lielākas bažas rada sīpoli, bet lapām un ogām ir zems toksiskuma līmenis.

 

Gladiolas

Šis zieds ir populārs dārza augs, bet tas ir indīgs ziņkārīgajiem suņiem. Zinātnieki nav pārliecināti, kas izraisa alerģisko reakciju, bet mājdzīvniekiem, kuri ir grauzušu šo augu, var parādīties vemšana, sapīkums un caureja. Sīpoli arī ir pietiekoši indīgi.

 

Hortenzijas

Šis zieds ir indīgs visiem mājdzīvniekiem, un var izraisīt depresiju, caureju, cianīda intoksikāciju un kuņģa darbības traucējumus.

 

Ipomeja (rīta krāšņums)

Skaista gan pēc formas, gan krāsas, rīta slava ir indīga kaķiem, suņiem un zirgiem. Mājdzīvniekiem var rasties vemšana un halucinācijas.

Neaizmirstiet ar šo rakstu padalīties ar draugiem, lai viņu mājdzīvnieki arī būtu pasargāti!

Avots: linkeni.info

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru