8 ēdienu receptes, kas liks jums no jauna iemīlēt puķkāpostus

Lai ko arī nestāstītu par puķkāpostu barojošajām un veselīgajām īpašībām, šis dārzenis ir samērā rets viesis mūsu ikdienas ēdienkartē. Visa iemesls ir spilgti izteiktas garšas trūkums.

Pēc minimālas termiskās apstrādes iznāk pilnīgi garlaicīgs, vienmuļš ēdiens. Bet neviens jau nav teicis, ka puķkāpostu nedrīkst savienot ar citiem dārzeņiem un produktiem, pievienot tam garšvielas un izmantot sarežģītos ēdienos. Mums ir pāris idejas, kas var palīdzēt uz šo veselīgo dārzeni paskatīties no citas puses.

— Fritētu puķkāpostu salāti —

Sastāvdaļas:

500 ml saulespuķu eļļa
2 divas vidēja lieluma puķkāpostu galviņas, sadalītas nelielajos čemuros
8 gab. Lociņi, katru sagriezt trīs garos gabalos.
180 grami tahini pasta
2 ķiploka daiviņas, notīrītas un sasmalcinātas
15 grami sakapāti pētersīļi
15 grami sakapāta piparmētra
150 grami grieķu jogurts
3 ēdamkarotes citrona sulas
1 tējkarote granātābola melases
jūras sāls, melnie pipari
Aptuveni 180 ml ūdens

Pagatavošana:

Lielā katliņā uzsildīt eļļu. Iegremdēt dažus čemuriņus puķkāpostus eļļā un divas-trīs minūtes cept, ik pa laikam apgriežot, lai puķkāposti vienmērīgi izceptos. Pēc tam, kad puķkāposti kļūst zeltaini brūni, ielikt tos sietiņā, apbērt ar nelielu daudzumu sāls un atstāt, lai notek liekais eļļas daudzums. Šo pašu atkārto arī ar pārējiem puķkāpostiem. Pēc tam apcep lociņu, arī pa daļām, aptuveni minūti. Noliek pie puķkāpostiem un atstāj atdzist.

Tahini ielej lielā bļodā, pievieno ķiploku, zaļumus, jogurtu, citrona sulu, granātābolu melasi; pievieno piparus un sāli. Samaisi ar koka karoti un pakāpeniski pievieno ūdeni. Ūdens jāpievieno līdz brīdim, kamēr mērce iegūst biezu, gludu un tekošu konsistenci, kas atgādina medus konsistenci. Samaisa puķkāpostus un lociņus ar mērci, pēc garšas pieregulē garšvielas.

Nākošajā lapā IR vēl viena lieliska recepte!!!

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Pievienot komentāru