8 ēdienu receptes, kas liks jums no jauna iemīlēt puķkāpostus

— Puķkāpostu zupa pēc Annas Berelas receptes —

Sastāvdaļas:

800 grami puķkāposta
¼ krūze olīveļļas
1 vidējs puravs, tikai baltā un gaiši zaļā daļa, sagriezt palielos gabalos
1 liela ķiploka daiviņa, sasmalcināta
1 liels cepts kartupelis, notīrīts un sagriezts nelielos gabaliņos
180 ml sausa baltvīna
1 litrs vistas buljona
3 timiāna zariņi, sasieti
60 ml trekna saldā krējuma
Kosher sāls

Pagatavošana:

Uzkarsēt cepeškrāsni līdz 190 °C. Puķkāpostu uzlikt uz darb virsmas un sagriezt lielos gabalos.

Lielā katliņā uzkarsēt 2 ēdamkarotes olīveļļas. Pievienot puravu, ķiploku un dāsnu šķipsniņu sāls, un gatavot uz mērenas uguns, apmaisot, līdz puravs kļuvis mīksts, aptuveni 5 minūtes. Pievienot kartupeli un sagrieztu puķkāpostu, pēc tam ieliet vīnu. Vārīt uz lielas uguns, līdz šķidrums nebūs samazinājies uz pusi, aptuveni 4 minūtes. Pievienot buljonu un timiāna saišķīti, un visu uzvārīt. Samazināt uguns liesmu līdz mazākajai. Gatavot, ik pa brīdim apmaisot, līdz dārzeņi kļūst mīksti, aptuveni 25 – 30 minūtes. Izņemt timiāna saišķīti.

Blendē zupu pa daļām sablendēt, līdz izveidojusies viendabīga masa. Ieliet zupu atpakaļ katliņā un samaisīt ar saldo krējumu. Uz mērenas uguns uzsildīt, pievienot ūdeni, ja zupa liekas pārāk bieza, piebērt sāli. Liet zupu traukos un rotāt ar zaļumiem pēc savas izvēles (zaļumi, riekstiņi, sausiņi). Zupu pasniegt karstu.

Avots: golbis.com

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Pievienot komentāru