8 ēdienu receptes, kas liks jums no jauna iemīlēt puķkāpostus

— Puķkāpostu steiki ar sēņu mērci

Sastāvdaļas 2 porcijām:

2 (2- 2,5 cm biezumā) veseli, no vidējās puķkāpostu galviņas nogriezti gabali
2,5 tējkarotes olīveļļas
1 tējkarote sasmalcināta, svaiga rozmarīna
¼ tējkarote svaigi malti melnie pipari
1/8 tējkarotes jūras sāls vai arī pēc garšas
1 ½ krūze (tilpums 240 ml) sīki sagrieztas Kremin sēnes
120 ml Marinara mērce
60 ml buljona vai ūdens
1/8 tējkarote kaltēta asā pipara pāslu vai pēc garšas
2 tējkarotes apceptu ciedru riekstu

Pagatavošana:

Uzkarsēt cepeškrāsni līdz 220 °C. Apsmērēt puķkāpostu ar 1,5 tējkarotēm eļļas, izklāt uz cepešpannas, kurā ieklāts cepampapīrs. Cept, līdz puķkāpostiem ir viegli zeltaina nokrāsa, aptuveni 15 – 20 minūtes. Rūpīgi apgriezt katru “steiku” un apbērt ar ½ tējkaroti sasmalcināta rozmarīna, 1/8 tējkaroti piparu un sāls, un cept, līdz puķkāposti ir pilnībā gatavi, aptuveni 12 minūtes.

Pa to laiku uzkarsēt atlikušo 1 tējkaroti olīveļļas uz mazas pannas, uz vidējas uguns. Pievienot sēnes un atlikušo ½ tējkaroti rozmarīna un 1/8 tējkaroti piparu, un cept, līdz sēnes kļūst mīkstas, aptuveni 5 minūtes. Pievienot Marinara mērci, buljonu un asos piparus. Uzvārīt uz vidējas uguns, pēc tam samazināt uguns liesmu līdz minimumam, un vārīt ar vāku, līdz iegūta vēlamā konsistence, aptuveni 8 minūtes. Pēc garšas noregulēt garšvielas. Puķkāpostu steikus pasniegt siltus ar sēņu mērci.

Nākošajā lapā IR vēl viena lieliska recepte!!!

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Pievienot komentāru