8 ēdienu receptes, kas liks jums no jauna iemīlēt puķkāpostus

— Kasserole ar puķkāpostiem —

Sastāvdaļas 6 – 8 porcijām:

1 liela, oranža puķkāposta galviņa, sagriezt nelielos čemuriņos
2 ēdamkarotes olīveļļas
4 lociņi, siki sagriezt baltās un gaiši zaļās daļas
2 ēdamkarotes universālie milti
360 ml liesa piena
½ tējkarote malta kumīna
½ tējkarote malts čili
110 grami rīvēta Čederas siera
Rupjā sāls bez piedevām, melnie pipari
¼ krūze (tilpums 240 ml) Panko sausiņi
¼ krūze (tilpums 240 ml) rīvēta Parmezāna siera

Pagatavošana:

Uzkarsēt cepeškrāsni līdz 175 °C. 1-2 cm augstumā vidēja izmēra katliņā ieliet ūdeni. Apklāt katliņu ar vāku un uzvārīt ūdeni. Ielikt katliņā, tvaika groziņā puķkāpostu, un novietot to zemākajā katliņa daļā, virs vārošā ūdens. Samazināt temperatūru, lai ūdens lēnām vārītos, un gatavot puķkāpostu aptuveni 8 minūtes. Pārlikt uz cepešplāti un nolikt malā.

Noliet ūdeni no katliņa, izslaucīt trauku ar papīra dvielīti. Ieliet katliņā eļļu un uz vidējas uguns uzsildīt. Pievienot lociņus un cept, bieži apmaisot, aptuveni 5 minūtes. Pievienot miltus un pastāvīgi putot, līdz iegūta viendabīga masa, aptuveni 1- 2 minūtes.

Pievienot pienu, kumīnu, malto čili. Palielināt uguni un mēreni uzvārīt, pastāvīgi maisot. Samazināt temperatūru un vārīt, pastāvīgi maisot, līdz maisījums sabiezē, aptuveni 3 minūtes.

Noņem mērci no uguns un iemaisa tajā Čederas sieru. Pēc garšas pievieno sāli un piparus. Pārliet mērci vienmērīgi pāri puķkāpostiem. Samaisīt panko un Parmezāna sieru bļodā un ar maisījumu apbērt kasseroli. Ielikt cepeškrāsnī un cept, līdz uz siera parādījušies burbulīši, aptuveni 15 minūtes. Izņemt no cepeškrāsns. Pārvietot resti uz augšējo cepeškrāsns trešdaļu un ieslēgt grilla režīmu. Ielikt kasseroli atpakaļ cepeškrāsnī, un cept, līdz augšējā daļa ir apbrūninājusies, aptuveni 1 – 2 minūtes.

Nākošajā lapā IR vēl viena lieliska recepte!!!

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Pievienot komentāru