8 ēdienu receptes, kas liks jums no jauna iemīlēt puķkāpostus

— Vesels apcepts puķkāposts —

Sastāvdaļas:

600 ml sausa baltvīna
80 ml olīveļļas
¼ krūzes (tilpums 240 ml) rupjā sāls bez piedevām
3 ēdamkarotes svaigas citronu sulas
2 ēdamkarotes sviesta
1 ēdamkarote sasmalcināto sarkano piparu pārslu
1 ēdamkarote cukura
1 lauru lapa
1 puķkāposta galviņa, bez lapām

Pasniegšanai:
110 grami svaiga kazas siera
85 grami krēmsiera
85 grami Fetas siera
1/3 krūzītes (tilpums240 ml) biezs putkrējums
2 ēdamakrotes olīveļļas
Rupjā jūras sāls

Pagatavošana:

Uzkarsēt cepeškrāsni līdz 240 °C. Uzvārīt vīnu, eļļu, sāli, citrona sulu, sviestu, sarkanos piparus, cukuru, lauru lapu un 1,9 litrus dūens lielā katliņā. Ielikt katliņā puķkāpostu, samazināt uguni un pavārīt uz lēnas uguns, periodiski puķkāpostu apmaisot. Vāra aptuveni 20 minūtes, līdz nazis pavisam viegli ieduras puķkāpostā. Pārlikt puķkāpostu uz cepešpannas un kārtīgi nosusināt. Cept, cepešpannu cepšanas laikā grozot, aptuveni 30 – 4 minūtes, līdz puķkāposti ieguvuši zeltainu krāsu.

Kamēr puķkāposti cepas, samaisīt trīs sieru veidus, putkrējumu un 2 ēdamkarotes eļļu kombinā, līdz iegūta viendabīga masa; piebērt jūras sāli. Pārlikt maisījumu bļodā, un apsmidzināt ar olīveļļu.

Izceptu puķkāpostu izkārtot uz šķīvja. Apliet ar eļļu un apbērt ar jūras sāli. Pasniegt ar trīs sieru mērci.

Nākošajā lapā IR vēl viena lieliska recepte!!!

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Pievienot komentāru