8 ēdienu receptes, kas liks jums no jauna iemīlēt puķkāpostus

— Pasta ar puķkāpostiem un bekonu —

Sastāvdaļas 4 porcijām:

3 šķēlītes raudzētas maizes, sagriezt mazos gabaliņos
30 ml plus 1 ēdamkarote olīveļļas
450 grami makaroni penne
170 grami sagriezta bekona
1 puķkāposta galviņa, čemurus sagriezt nelielos gabaliņos
6 ķiploka daiviņas, sasmalcinātas
2 ēdamkarotes sviesta
1/3 krūzes (tilpums 240 ml) rīvēts Parmezānas siers
1/4 krūzes (tilpums 240 ml) sakapāti pētersīļi
Rupjā sāls bez piedevām, svaigi malti melnie pipari

Pagatavošana:

Samaisīt maizi ar 1 ēdamkaroti olīveļļas, izkārtot uz cepampapīra, apkaisīt ar sāli. Cept iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 180 °C , līdz iegūst zeltainu nokrāsu. Sālītā, vārošā ūdenī izvārīt pastu saskaņā ar instrukciju uz iepakojuma. Noliet ūdeni, atstājot aptuveni ½ krūzi ūdens no vārīšanas.

Kamēr pasta vārās, uz pannas apcep bekonu, līdz tas gatavs. Pārliek uz šķīvja un nosusina ar papīra dvielīti. Uz lielas Holandiešu krāsns un vidējas uguns karsēt 30 ml olīveļļas. Pievienot pusi no puķkāpostiem un cept, līdz tie ieguvuši zeltainu nokrāsu, aptuveni 5 minūtes, laiku pa laikam apmaisot. Pievienot pusīti ķiploka un cept aptuveni 30 sekundes; piebērt sāli un pārlikt bļodā. Procesu atkārtot ar atlikušo puķkāpostu un ķiploku daudzumu. Pievienot 1 ēdamkaroti sviesta un samaisīt. Ieliet ūdeni no pastas un gatavot aptuveni 3 – 4 minūtes. Pievienot penni kopā ar atlikušo 1 ēdamkaroti sviesta, sieru, maizes gabaliņiem uyn bekonu. Gatavot vēl 1 – 2 minūtes. Pirms pasniegšanas apbērt ar pētersīļiem.

Nākošajā lapā IR vēl viena lieliska recepte!!!

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Pievienot komentāru