5 ģimeņu tipi pēc vēdām

3. Pacietības ģimene.

Tādā ģimenē ir daudz grūtību, bet laulātie māk paciest un piedot viens otram. Pacietības ģimene saprot, ka tad, kad viss ir labi – tas ir normāli, bet arī tad, kad ir grūtības – tas arī ir normāli, laulātie no tām neizvairās un nešķiras, viņi zina, ka kāpumi un kritumi ir dabīgi attīstības ceļi, ka grūtības tikai stiprina ģimeni un pastiprina mīlestību. Viņi cenšas palīdzēt viens otram pārvarēt grūtības, ieaudzināt labas īpašības, atbalsta, palīdz utt. Tikai no šāda perioda ģimeni patiešām var nosaukt par ģimeni.

4. Pienākuma ģimene.

Augstāks ģimenes tips. Laulātie no vecākajiem pieņem un saviem bērniem nodod ģimenes tradīcijas, zināšanas, prasmes. Viņi rūpējas vispirmām kārtām par turpmāko paaudžu garīgajām vērtībām. Ģimene – tā ir tā viesta, kur cilvēkam tiek iemācīts radoši domāt un attīstīt talantus. Tāda ģimene ir ieinteresēta, lai radītu tādus apstākļus saviem bērniem, lai tie varētu apzināties savu sūtību, lai viņi attīstītu radošo domāšanu, kļūtu par dievbijīgiem un veiksmīgiem cilvēkiem patstāvīgi, izmantojot ģimenes tradīciju un principu bagātību, ko pārmantojuši no saviem vecākiem.

LASI VĒL: Populārākās galda un prāta spēles jautrai izklaidei ģimenes un draugu lokā

5. Sirds ģimene.

Visaugstākais ģimenes līmenis. Sirds ģimene ir ieinteresēta sniegt palīdzību citām ģimenēm. Tā dzīvo vien tādēļ, lai nodotu tālāk zināšanas ne tikai saviem  bērniem, bet arī citiem cilvēkiem. Lai ar savas dzīves piemēru iedvesmotu citu ģimenes locekļu iekšējo evolūciju…

Atcerieties, ka par ģimeni mēs nekļūstam uzreiz, ne tad, kad mums ir iedot laulības reģistrācijas apliecība, mums vēl tikai ir jākļūst par ģimeni. Un nav svarīgi, kādā ģimenes attiecību līmenī jūs patlaban atrodaties, jūs varat sasniegt augstāku līmeni. Un, jo augstāks ģimenes līmenis, jo dziļākas un tīrākas ir attiecības starp laulātajiem, bērniem un citiem radiniekiem, jo vairāk tajās ir mīlestība, harmonija un laime.

AVOTS

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru