4 spēcīgas garšvielas, kas nogalina baktērijas un aizsargā organismu

000

Fiziologs G.G. Preiss, kas nodarbojas ar medicīnas izmeklējumiem Džordžtaunas medicīnas centrā, un kuram ir doktora grāds filosofijā, stāsta par to, ka tagad ir izdevies uzzināt par garšvielu kā spēcīgu antibiotiku iedarbību, savā ziņā tās ir preparāti, kas šķidrina asinis, iedarbojas kā pretvēža un prietiekaisuma vielas.

LASI VĒL: Esmu onkologs. Lūk ko es darītu, ja man tiktu uzstādīta diagnoze – “vēzis.”

Garšvielas spēj regulēt insulīna līmeni, kā arī iedarboties uz organismu kā antioksidanti. Pat nelielos daudzumos garšvielas un aromātiskās zālītes, kas bagātina ēdienu garšu, stimulē visu orgānu darbību un organismu kopumā.

Lieliskais garšvielu un zālīšu četrinieks:

Ingvers – mazina iekaisumu

Biežie iekaisuma procesa organismā, visticamāk izraisa tādu nopietnu saslimšanu kā insults, Alcheimera slimība, artrīts, kā arī vēža audzēji un sirds saslimšanu parādīšanos.Par nozīmīgu jaunumu kļuva informāciju par ingverā esošo vielu gingerol. Tas samazina sāpju sindromu dzīvniekiem, iedarbojas kā inhibitors (ciklooksigenāzi). Celebreks (pretartrīta līdzeklis) arī satur inhibitorus. Gingerolam ir tāda pati iedarbošanās spēja kā aspirīnam (acetilsalicilskābe) – šķidrināt asinis, kas sirds saslimšanu ārstēšanā ir ne mazāk svarīgi.

Vairākus pierādījumus par ingvera pretiekaisuma spējām ir ieguvuši speciālisti no Maiami universitātes. Visi pacienti ar osteoartrīta saslimšanu celī, kas lietoja 2,55 gramus ingvera ekstrakta no rīta un vakarā katru dienu pusotra mēneša laikā sajuta atvieglojumu un sāpju mazināšanos. Starp šīs grupar pacientiem kā papildus pozitīvais efekts tika atzīmēts ļoti zems procents ar kuņģa-zarnu trakta traucējumiem.

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā! 

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru