12 pašas liktenīgākās kļūdas, mazgājot drēbes! Devītais numurs pārsteidza pat mani!

Spilvenus un segas vajag mazgāt divas reizes.

Pēc mazgāšanas ar pulveri, izmazgājiet gultas veļu vienkārši ar tīru ūdeni. Tas palīdzēs atbrīvoties no uzmācīgās pulvera smakas un izskalos lieko pulveri, kas var izraisīt niezi un alerģiju.

Peldkostīmus mazgājiet tikai ar rokām!

Elastāns, no kura tad šuj peldkostīmus, un visi citi materiāli, kas ir līdzīgi pēc sava sastāva, pēc mazgāšanas veļas mašīnā izstiepjas. Šādus izstrādājumus iesaka mazgāt ar rokām un vēsā ūdenī.

Aizmirstiet par hloru!

Veikala plauktos ir tik daudz dažādu pulveru un traipu tīrītāju katram maciņam!  Mūsdienu ķīmija ļauj iztīrīt praktiski jebkuru traipu. Atstājiet hloru pašam smagākajam gadījumam, ja jau neviens līdzeklis nav ticis galā ar problēmu.

Pirms mazgāšanas vienmēr attaisiet visas pogas un spiedpogas.

Protams, ja jūs negribat tās šūt atpakaļ, jo mazgāšanas laikā tās viegli var notrūkt!

Visiem rāvējslēdzējiem pirms mazgāšanas ir jābūt aiztaisītiem.

Pirmkārt, tie var sabojāt pārējās drēbes, un, otrkārt, mazgāšanas laikā tie var sabojāties un zobiņi vairs neturēsies kopā.

Vairāk pulvera nenozīmē labāk!

Pulveri nevajag bērt pārāk daudz, citādi jūs pakļaujiet sevi liekam ūdens patēriņam. Mazgāšanas līdzeklis kārtīgi neizskalosies un uz drēbēm paliks traipi un jums nāksies mazgāt vēlreiz…

Neberziet drēbes pārlieku cītīgi.

Mazgājot ar tādu sparu apnikušo traipu, jūs vienkārši riskējiet sabojāt audumu un sabojāt lietu pavisam. Sliktākajā gadījumā, izmantojiet traipu tīrītāju, viegli paberzējiet ar traipu salveti, ne vairāk!

Neslinkojiet izšķirot veļu!

Un tas neattiecas tikai uz veļa šķirošanu pēc krāsām. Pievērsiet uzmanību arī audumiem! Tas ir jāzina un jāiegaumē katrai saimniecei!

Zinot šos 12 likumus jūs ne tikai pasargāsiet savu veļas mašīnu un mīļāko apģērbu, bet arī pasaudzēsiet nervus un ietaupīsiet ne mazums naudas! Padalieties ar šiem padomiem ar saviem draugiem un paziņām un rakstiet komentārus, kā jums veicas mazgāšana! Kādam tas var noderēt!

avots

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru