11 kļūdas, kuru dēļ jūsu telefons iziet no ierindas jau pāris gadu laikā

Jūs izmantojat telefonu ekstremālos laika apstākļos

Praktiski neviens telefons nav izveidots tā, lai izturētu ekstremāli augstas vai ekstremāli zemas temperatūras. Atrašanās tādos apstākļos samazina akumulatora darbošanās termiņu. Ja aiz loga ir + 30 grādi pēc Celsija vai arī zem -20 grādiem pēc Celsija, tad centieties izņemt telefonu no somas vai kabatas tikai īpašas nepieciešamības gadījumos.

Jūs liekat telefonu uzlādēties uz visu nakti

Eksperti apgalvo, ka uzlādēt telefonu līdz 100 % ir kaitīgi akumulatoram. Centieties izņemt lādēšanas ierīci tad, kad baterija ir uzlādēta līdz 95 – 96%. Šī iemesla pēc nav arī ieteicams likt telefonu uzlādēties uz visu nakti.

LASI VĒL: Viņa skatījās telefonā, šķērsojot ceļu – lūk, ar ko tas beidzās. Svarīgs atgādinājums

5. Jūs gaidāt, kad telefons izlādēsies līdz 0 % un pēc tam – kad uzlādēsies līdz 100 %

Litija – jona akumulatori, kuri atrodas lielākajā daļā mūsu paaudzes telefonos, strādā labāk tad, kad tos uzlādē līdz 50 – 80 %.  To apgalvo Šeins Broeskis, Farbe Technik dibinātājs – tā ir kompānija, kas ražo akumulatoru lādēšanas aksesuārus. Akumulatora uzlāde līdzinās uzkodai un ēšanas pārtraukumiem dienas laikā.

6. Jūs izmantojat neoriģinālu lādēšanas ierīci

Tā grēko gandrīz visi telefonu īpašnieki, it īpaši Iphone. Tas nav nekāds pārsteigums, jo visi Apple lādierīču kabeļi ļoti ātri sabojājas, un jauni nemaz nemaksā maz. Neskatoties uz to, centieties neizmantot pakaļdarinājumus. Pretējā gadījumā jūs kaitēsiet telefona akumulatoram, un tas lēnām, bet uzticīgi ies bojā. Ir pat zināmi gadījumi, kad telefons ir uzsprādzis tāpēc, ka lādēts ar neoriģinālu lādētāju. Labāk neriskēt!

7. Nekad netīriet ierīci

Saskaņā ar pētījumiem, uz telefona uzkrājas daudz vairāk baktēriju, nekā uz poda vāka vai arī jūsu mājdzīvnieka mājoklī. Piemēram, Apple ražotājs iesaka tīrīt ierīces ar “maigu lupatiņu”. Telefonu dezinficēt var ar speciālām ierīcēm, kurās ir ultraviolets starojums vai arī pēc vecās, labās metodes – ar spirtā samērcētu vates gabaliņu.

Neaizmirstiet tīrīt uzlādes portu. Tur var sakrāties putekļi no kabatām, un tāpēc var arī rasties problēmas ar savienojumu. Izmantojiet zobubirsti vai arī smalku adatu.

8. Jūs turat telefonu rokās, kad ejat pa ielu

Pēc statistikas datiem, no visiem reģistrētajiem zādzības gadījumiem uz ielām, 40 % ir Iphone zādzības. Par to pagājušā gadā ziņoja Amerikas Federālā Sakaru komisija. Tāpēc ir riskanti staigāt ar telefonu rokās, lidinoties mākoņos.

9. Jūs neaizsargājat savu telefonu ar paroli

Vienmēr uzstādiet paroli, lai atbloķētu ekrānu. Pretējā gadījumā noziedznieki nozags jūsu informāciju vai arī izmantos jūsu internetbankas aplikāciju ātrāk, nekā jūs spēsiet atgūties un veikt jebkādas darbības.

10. Jūs atļaujat visām aplikācijām izmantot atrašanās vietas funkciju

Atļaujot aplikācijām pastāvīgi izmantot atrašanās vietas funkciju, jūs tādā veidā plēšat telefonu paši ar savām rokām. Šī funkcija ātrāk izlādē akumulatoru un par vairākām reizēm samazina tā kalpošanas ilgumu. Ieslēdziet atrašanās vietas funkciju tikai tām aplikācijām, kur tas patiešām ir nepieciešams.

LASI VĒL: Policisti braukā 2-stāvīgajos autobusos un ķer tos, kuri izmanto telefonu, sēžot pie stūres Uz karstām pēdām!

11. Jūs atļaujat aplikācijām bombardēt jūs ar paziņojumiem

Push-ziņojumi tāpat notur telefonu kaujas gatavības režīmā un prasa pastāvīgu piekļuvi datiem, tādējādi iztukšojot akumulatoru. Kad telefons saņem kārtējo paziņojumu, displejs izgaismojas, tādējādi arī samazinās baterijas kalpošanas laiks.

AVOTS

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru