Visgaršīgākais speķis. Lieliska recepte

Pat mediķi iesaka katru dienu apēst pa gabaliņam speķa, tajā atrodas noderīgās taukvielas. Vārīts speķis sīpolu čauliņā, gatavoju pēc šīs receptes jau vairākus gadus un vienmēr sanāk īsts gardums!

Cūkas speķim jābūt ar bagātīgām liesuma svītrām, parasti uz porciju ņemu speķa gabalu (var krūtiņu – sanāk pat delikatese, gluži kā veikalā!).

Katliņā uzvārīt sālījumu:

Uz 1 litru ūdens: ½ glāze rupjās sāls,

– šķipsniņu sīpolu mizu (var arī pašu sīpolu, būs aromātiskāk),

– pāris ķiploka daiviņas,

– garšvielas pēc jūsu izvēles,

Sālījumā ielikt speķa gabalu. Sekot līdzi tam, lai sālījums apklātu visu speķa gabalu, vārīt 10 minūtes.

Katliņu noņemt no uguns, kad tas atdzisīs, atstāt katliņu ar visu saturu nostāvēties aptuveni 1 diennakti. Izņemt speķi, notecināt sālījumu, apsmērēt ar sasmalcinātu ķiploku. Kam patīk garšvielas, tas var atkal apviļāt speķi vēlreiz garšvielās. Atkal atstāt šo speķa gabalu ledusskapī uz diennakti, un pēc tam pārlikt uz saldētavu. Tikko speķis saldētavā būs sasalis, delikatese ir gatava! Speķis līdzināsies kūpinājumam. Tā var vārīt arī jau sālītu speķi.

avots

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru