Viņas sešus gadus vecajai meitiņai drošības josta pārgrieza vēderu – sieviete aicina vecākus obligāti lietot bērnu sēdeklīšus!

1

Meitenei bija smadzeņu satricinājums, dziļš iegriezums vēderā, kā arī viņai nācās šūt pieri.

“Viņas iekšas atradās pa visu automobiļa kreiso daļu,” tā skaidro Samantas mamma Šellija Martina.

Mamma ir no Ričmondas, Virdžīnijas štatā, un viņa apgalvo, ka tik smagas traumas bija iespējams novērst, ja meitenīte būtu atradusies auto sēdeklītī.

LASI VĒL: Pieaugusi sieviete paliek stāvoklī no 17 gadus jauna puiša, kuram pašam arī nākas pieņemt dzemdības! Pavisam parasta ģimene...

Saskaņā ar Ceļu satiksmes noteikumiem, bērniem, kas ir garumā līdz 145 cm vai jaunāki par 12 gadiem, nepieciešams sēdēt speciālos bērnu sēdeklīšos. Ja gadījumā bērns ir jau 12 gadus vecs, bet augums ir zemāks par 150 cm, bērns tik un tā jāpārvadā speciālajā sēdeklītī.

“Auto sēdeklītī viņai šī avārija nebūtu bijusi tik sāpīga un smaga. Nedomājiet, ka jūsu bērni septiņos vai astoņos gados ir jau lieli, jo tā nav!” mums stāsta Martina.

Pēc slimnīcā pavadītām trīs nedēļām, Samantu oktobra beigās beidzot izrakstīja un ļāva doties mājās. Domājams, ka šī auto avārija viņai atstās daudz dziļākas rētas.

“Viņa apmeklēja psihologu, jo bija iespējami pēctraumatiskā stresa traucējumi. Divas nedēļas tika pavadītas intensīvās terapijas nodaļā reanimācijā un vēl vienu nedēļu pediatrijas nodaļā,” tā mums ziņo meitenes mamma.

Ik pa laikam meitenes mamma jūtas ārkārtīgi bezspēcīga, taču tagad viņa ir sapratusi, ka viņas mērķis ir brīdināt vecākus par bērnu sēdeklīšu ārkārtīgi svarīgo lomu pārvadāšanā!

“Ja man izdosies palielināt vecāku uzmanību un izglābt kaut vienu bērniņu, tad no šīs situācijas būs gūts arī kaut kas labs,” ar mums dalījās Martina.

LASI VĒL: 2 gadus vecam mazulim ir vajadzīgas jaunas aknas paracetamola pārdozēšanas dēļ. Nabaga bērns!

Un kā ir ar jūsu bērnu? Jūs pārvadājat viņu bērnu sēdeklīšos? Nespēlējieties ar likteni, jo nav vērts ziedot kāda nevainīga bērna dzīvību!

AVOTS

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru