Vai jūs esat mēģinājuši sālīt gurķus plastmasas pudelēs?

Gurķu “Bums” ir klāt! Gurķu gatavošanas laiks ir labvēlīgi beidzies! Bet interesantu recepšu apkopošana turpinās. Pāris dienas atpakaļ ieraudzīju tādu gurķu pagatavošanas recepti. Diezgan neparasts gurķu sālīšanas veids plastmasas pudelēs.

Mani šī recepte ļoti ieinteresēja! Tā kā gurķu ražas sezona jau tūlīt būs pagājusi, nolēmu aizbraukt uz pilsētu pēc gurķīšiem. Lielveikalos joprojām tiek pārdoti mazie siltumnīcu gurķīši – kāpēc gan neizmantot šo brīdi, jo cenas vēl nav pārāk augstas. Par sava radošā veikuma rezultātu rakstīšu vēlāk, kad gurķi būs nogatavojušies. Un tā, vārds receptes saimniecei.

Gurķu sālīšanas recepte – sanāk gluži kā mucā sālītie

Šī recepte ir ļoti vienkārša – slinkajām saimniecēm. Gurķīši sanāk skābēti-sālīti, gluži kā no mucas.

Tukšā 5 litru pudelē mēs liekam diļļu ziedus, upeņu, ķiršu, mārrutku lapas (es vēl pievienoju nelielu daudzumu mārrutku saknes, tā sanāk asāk), 2 ķiploka galviņas (notīrītas, sadalītas daiviņās), čili piparu (1/2 vai 1 gabals būs pietiekoši). Var pievienot sienpju sēklas vai arī to, ko jums patīk vēl pievienot, sāļot gurķus).
Pēc tam gurķus nomazgājam, nogriežam galiņus un liekam pudelēs. Es speciāli pērku mazus gurķus, lai tos varētu ielikt pudelē. Vienai pudelei vajag aptuveni 3 kilogramus gurķīšu. Apberam ar rupjo sāli (bez joda!) – 330 gramus. Tas ir aptuveni glāze. Un uzlejam tīru, filtrētu ūdeni.

Šķir nākošo lapu un lasi turpinājumu 

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru