Vai jūs esat mēģinājuši sālīt gurķus plastmasas pudelēs?

Pudeles kakliņu apsienam ar marli vai lupatu. Pudeli liekam uz dēļiem vai traukā (lai ūdens ar putām, kas pēc tam no pudeles tecēs, satecētu tajā iekšā) un uz 5 – 6 dienām atstājam.

Kad gurķi mainīs krāsu un rūgs (parādīsies putas), ūdeni nolejam. Nomazgājam gurķus tekošā ūdenī – ielejam ūdeni pudelē, kārtīgi sakratām, izlejam. Es tā daru savas 2 – 3 reizes. Un atkal jau ielejam tīru, filtrētu ūdeni. Es parasti pudeles pērku veikalā un beigās leju to ūdeni, kas sākotnēji bija pudelēs, vai arī leju ūdeni no filtra.

Glabāt ledusskapī vai arī pagrabā (kuram tāds ir). Es glabāju pagrabā, garāžā.

Tas arī viss! Pirmajā dienā darbiņš uz 20 minūtēm, un pēc 5 dienām – uz kādām 5 minūtēm. Bet rezultāts ir satriecošs!!!

Pamēģiniet, jums patiks! Veiksmi un labu apetīti!

Un vēl! Daudziem lasītājiem radīsies loģisks jautājums: Bet, kā pēc sālīšanas dabūt gurķus ārā no pudeles?

Šeit pati par sevi nāk loģiska atbilde: nogriežam pudelei “augšiņu” (bet ne līdz galam!) un baudām vasaras sagatavju labumus!

Novēlu visiem visiem garšīgus, kraukšķīgus gurķīšus!

Avots: vkurselife.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru