Tu neticēsi, kāpēc šī sieviete paciņām pērk kārtaino mīklu…Bet nr. 2 un nr. 6 jau ir glābuši ne vienu reizi vien!

Iedomājieties: jums sagribas apēst kaut ko saldu – 20 minūtes, un tas ir gatavs. Bērni palūdza pagatavot pīrādziņus – pusstunda, un pīrādziņi ir galdā. Draugi piezvanīja, ka būs pēc 15 minūtēm, bet jums jau brūninās baranciņas. Fantastika? Agrāk arī es tā teiktu, bet ne šoreiz. Pietiek vien iegādāties pāris iepakojumus ar kārtaino mīklu vai arī pašai tādu uzmeistarot un paņemt nepieciešamajā brīdī.

Kārtainā mīkla

Patiešām, no kārtainās mīklas iespējams pagatavot visdažādākos ēdienus.. Ar to ir viegli darboties, arī nopirkt to var jebkurā veikalā. Tā sastāvā ietilpst lielākā daļa B grupas vitamīnu, kas pozitīvi ietekmē kaulu sistēmu. Kārtainā mīkla spēj uzturēt enerģētisko līdzsvaru. Tā palīdz arī ātrāk gūt sāta sajūtu. Bet, paejot malā no terminiem, ar kuriem apbruņojušies ir mediķi, ar pārliecību varam teikt vienu kārtainās mīklas izstrādājumi ir arī ļoti garšīgi. Un mēs jums piedāvājam to biežāk likt lietā.

Vaļējās strēles

Ir pienācis laiks atteikties no sviestmaizēm brokastīs. Šis variants nav tas pats veselīgākais, kaut gan pat ļoti garšīgs. Vaļējās strēles – apetītelīgi, oriģināli un vienkārši.

Sastāvdaļas:

  • 200-300 grami kārtainās mīklas
  • 3 olas
  • 6 bekona šķēlītes
  • 50 grami cietā siera
  • sāls, pipari, zaļumi pēc garšas

Pagatavošana:

  1. Izrullējiet kārtaino mīklu. Gatavo plāksni sagrieziet vairākos kvadrātiņos. Katra kvadrātiņa platums – no 7 līdz 10 cm.
  2. Izmantojiet cepampapīru, lai sagatavotu cepamplāti. Pēc tam uz plāts izkārtojiet visus kvadrātiņus. Katra kvadrātiņa sānos ir jāuztaisa sieniņas aptuveni 1 cm augstumā.
  3. Katrā no kvadrātiņiem iesitiet vienu olu. Pa virsu uzlieciet divas bekona šķēlītes. Tagad apberiet olu ar sieru, sāli un pipariem. Jūs varat pievienot arī sasmalcinātus zaļumus.
  4. Strēles lieciet cepties iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī līdz 200 °C uz 15 minūtēm.

Kāpostu pīrāgs

Ieskatoties jebkurā kulinārijas grāmatā, jūs ieraudzīsiet vairākas metodes, kā pagatavot kāpostu pīrāgu. Bet, kad laika nav nemaz tik daudz, bet gribas kaut ko garšīgu, tad var izmantot arī kārtaino mīklu.

Sastāvdaļas

  • 500 grami kārtainās mīklas
  • 1 maza kāposta galviņa
  • 3 tējkarotes sāls
  • 130 grami sviesta
  • 7 olas

Pagatavošana

  1. Sagriezt dārzeni, piebērt sāli un kārtīgi samaisīt. Atstāt bļodā uz 15 minūtēm. Pēc tam kāpostus saspiest.
  2. Izvārīt 6 olas un sagriezt mazos kubiciņos. Samaisa olas ar kāpostu. Pievienot izkausētu sviestu.
  3. Izrullē gatavu kārtaino mīklu 2 plāksnēs. Vienu izklājiet uz cepešpannas. Pa virsu izkārtojiet visu pildījumu. Apklājiet ar otru plāksni. Obligāti aiztaisiet maliņas.
  4. Sakuliet olas. Ar to apsmērējiet mīklu. Uzkarsējiet cepeškrāsni līdz 180 °C. Lieciet pīrāgu cepties uz aptuveni 40 minūtēm.

Šķir nākošo lapu un uzzini jaunas receptes

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru