Tu neticēsi, kāpēc šī sieviete paciņām pērk kārtaino mīklu…Bet nr. 2 un nr. 6 jau ir glābuši ne vienu reizi vien!

Čebureki

Mājas čebureki uz šņabja, kefīra, ūdens bāzes mūsdienās ir ļoti populāri. Bet, pat ja ievērosiet visu receptē rakstīto, mīkla ne vienmēr sanāk ideāla. Bet šī recepte atbrīvos jūs no nepieciešamības pašiem taisīt šķidru mīklu.

Sastāvdaļas:

  • 1 kg kārtainās mīklas (bez rauga)
  • ½ kg maltā gaļa
  • 2 sīpoli
  • 50 grami sviests
  • 5 ķiploka daiviņas
  • augu eļļa
  • sāls, pipari pēc garšas

Pagatavošana

  1. Notīriet sīpolu un sasmalciniet to blenderī. Samaisiet dārzeņus un malto gaļu. Pievienojiet garšvielas un sīki sasmalcinātu ķiploku.
  2. Mīklu sagrieziet gabaliņos, izveidojiet bumbiņas un izrullējiet tās. Uz katra aplīša vidus uzlieciet malto gaļu un gabaliņu sviesta. Uzlieciet pa virsu otru aplīti un aizspiediet ciet.
  3. Uzkarsējiet augu eļļu uz pannas un katru čebureku apcepiet, līdz izveidojusies brūna garoziņa. Lai atbrīvotos no taukiem, katru gatavo čebureku kārtojiet uz papīra dvieļiem un nosusiniet.

Banānu strēle

Vēl viens variants strēlēm, bet jau ar saldu pildījumu, var gatavot arī brokastīs. Ja jums ir kārtainā mīkla, tad obligāti pamēģiniet šo ēdienu. Ticiet, vairs negribēsies no rītiem ēst kaut ko citu.

Sastāvdaļas

  • 200 grami kārtainā mīkla
  • 2 banāni
  • 100 grami cukurs
  • 50 grami kanēlis
  • 4 ēdamkarotes “Nutella”

Pagatavošana

  1. Izrullētu kārtaino mīklu sagrieziet trīsstūrīšos. Katru gabaliņu apsmērējiet ar “Nutellu”.
  2. Notīriet nogatavojušies augļus. Sagrieziet tos visus 4 daļās. Izkārtojiet pa vienam gabaliņam uz katra trīsstūra.
  3. Katru gabaliņu satiniet rullītī un obligāti aiztaisiet sānus. Pildījums nedrīkst būt redzams.
  4. Samaisiet kanēli un cukuru, un apberiet katru rullīti ar šo sauso maisījumu.
  5. Cepamplātei uzklājiet cepampapīru. Tagad izkārtojiet rullīšus. Uzkarsējiet cepeškrāsni līdz 190 °C. Lieciet rullīšus cepties aptuveni uz 15 minūtēm. Pasniedziet vēl siltus.

Rullīši ar sieru

Mūsu ierastajā uztverē baranka ir cepts izstrādājums ar saldu pildījumu. Vai ir vērts mainīt uzskatus? Protams! It īpaši, ja jaunā vairācija ir gan garšīga, gan viegli pagatavojama.

Sastāvdaļas

  • 220 grami kārtainās mīklas
  • 100 grami mocarellas siera
  • 2 ēdamkarotes sviesta
  • 1 tējkarote sagriezta pētersīļa
  • 1 ķiploka daiviņa

Pagatavošana

  1. Jau gatavu kārtaino mīklu sagrieziet trīssūtra formas gabaliņos. Uzlieciet sieru (pa 1 gabaliņam) platā galā un izveidojiet rullīšus.
  2. Sasmalciniet ķiploku caur spiedi. Pēc tam samaisiet to ar sagrieztiem pētersīļiem, kā arī sviestu.
  3. Rullīšus izkārtojiet uz cepešpannas, kura izklāta ar cepampapīru. Pa virsu rullīšiem uzsmērējiet ķiploku maisījumu un uz 10 minūtēm ievietojiet cepeškrāsnī, iepriekš to uzkarsējot līdz 190 °C.

Augļu galete

Saldu cepto izstrādājumu cienītāji novērtēs šo desertu, kā pienākas. Apēdas tas visātrāk, tāpēc iesakām uzreiz gatavot dubultu daudzumu,ja ne pat trīskāršu!

Sastāvdaļas

  • 250 grami kārtainās mīklas
  • 100 grami pūdercukura
  • 3 ēdamkarotes skābā krējuma
  • 100 grami svaigas zemenes
  • 4 ēdamkarotes zemeņu ievārījuma
  • 1 kivi
  • 2 banāni
  • 1 ābols

Pagatavošana

  1. Izrullējiet gatavu mīklu. Mīklai jābut aptuvni ½ cm biezai. Ap plāksnes malām izveiojiet pavisam zemas maliņas.
  2. Mīklu apsmērējiet ar treknu skābo krējumu, un pēc tam – ar zemeņu ievārījumu.
  3. Sagrieziet visus augļus daiviņās un vienkārši izkārtojiet pa virsu.
  4. Uzkarsējiet cepeškrāsni līdz 200 °C. Lieciet galeti cepties aptuveni uz 20 minūtēm. Kad deserts ir gatavs, apberiet to ar pūdercukuru.

Pica ar tomātiem

Gatavojiet picu kā īsti itāļi – bez liekām sastāvdaļām. Kārtainā mīkla ir viens no labākajiem palīgiem, kad pica jāuztaisa maksimāli ātri.

Sastāvdaļas

  • 400 grami kārtainās mīklas
  • 200 grami mocarellas
  • 3 tomāti
  • 2 ēdamkarotes tomātu mērces
  • 2 ēdamkarotes olīveļļas
  • sāls, pipari
  • garšvielas un zaļumi pēc garšas

Pagatavošana

  1. Izrullējiet gatavu kārtaino mīklu. Gar plāksnes malām uztaisiet nelielas maliņas.
  2. Apsmērējiet mīklu no sākuma ar olīveļļu, pēc tam ar tomātu mērci. Obligāti uzberiet garšvielas.
  3. Sagrieziet mocarellu un tomātus plānās šķēlītēs. Izkārtojiet pildījumu pa visu plāksni.
  4. Apberiet pildījumu ar svaigiem zaļumiem. Uzlieciet uz cepamplāts un lieciet cepeškrāsnī cepties aptuveni uz 25 minūtēm. Cepiet 200 °C temperatūrā. Ja vēlaties bagātāku pildījumu, nebaidieties izmantot olīvas, sēnes vai bekonu.

Pērciet kārtaino mīklu un glabājiet to pārtikas plēvē ledusskapī līdz 3 dienām, bet saldētavā – līdz pat 1 gadam. Katru reizi, kad gribas pagatavot garšīgas brokastis, pusdienas vai arī vakariņas ātri, paņemiet paciņu, izrullējiet mīklu, pildiet ar iemīļotajām sastāvdaļām un lieciet cepties. Ceram, ka šī izlase padarīs jūsu ēdienkarti ne tikai dažādāku, bet arī garšīgāku. Iesakiet to saviem draugiem, jo arī viņi grib ēst garšīgi, netērējot ēdiena pagatavošanai daudz spēka un laika.

avots

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru