Vasaras atpūtas šausmas: kā var izmainīties tirgū nopirkts persiks, un kāpēc ir tik svarīgi ēst šašliku

Vasara ir lielisks gadalaiks. Augļu dažādības bagātība tirgos priecē acis, bet atvaļinājuma tuvošanās uzmundrina, ienesot dažādību garlaicīgajās darbadienās. Un tomēr, vasara ir labvēlīga vide dažāda veida infekciju attīstībai. Tavs uzdevums šovasar – pasargāt sevi un savus tuviniekus no iespējamām problēmām.

Roku mazgāšana ir ērts, prātīgs ieradums, kas ir ļoti svarīgs. Tas ir labs veids, kā izvairīties no saslimšanas ar infekciju slimībām. Elementāri higiēnas noteikumi mums iemācīti jau pašā bērnībā. Mēs sekojam līdzi kārtībai mājās un uzturam savu ķermeni tīru. Reti, kurš aizdomājas: kas notiks, ja to vairāk nedarīsim?

Roku mazgāšana pirms ēšanas un pēc tualetes – tas ir svarīgs higiēnas pasākums. Šī procedūra iznīcina slimību izraisošos mikroorganismus, kas sakrājas uz mūsu rokām pēc saskares ar dažādām netīrām virsmām.

Tu ikdienā pastāvīgi izmanto savas rokas. Atver un aizver durvis ar tām, turi datorpeli, norēķinies par pirkumiem un sasveicinies ar rokasspiedienu. Lietas, kurām tu pieskaries, ir tālu no tīrības. Tām pieskaroties, tu pārnes uz savām rokām dažādus mikrobus.

Šķir nākošo lapu un lasi turpinājumu

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru