Tie cilvēki, kuriem mājās ir nemitīgs bardaks, ir paši labākie!

Kad bijām maziņi, vecāki mēdza mums mācīt, ka netīra un nesakārtota istaba ir tas pats, kas nesakārtotas domas. Tas nozīmē, ja gribat sakārtot savas domas, tad sākumā ieviesiet kārtību savā dzīvojamā telpā.

Džons Heltinvongers uzskata, ka tie cilvēki, kuriem mājās ir nekārtība un netīrība, pavisam nepatiesi tiek saukti par sliņķiem. Šiem cilvēkiem haoss ir labākais veids, kā organizēt savu telpu. Taču tas nebūt nenozīmē to, ka haoss atrodams arī viņu prātos!

“Mēs dzīvojam pasaulē, kas izveidota kā šablons un ir ļoti paredzama. Sabiedrība cenšas it visā un it visur saglabāt kārtību. Taču tā ir tikai un vienīgi ilūzija!” tā ziņo Heltinvongers. Lūk, trīs lietas, kuras jāatceras ikreiz, kad kāds jums aizrāda par nekārtību vai dezorientāciju.

Nesatraucieties par pašreizējā stāvokļa saglabāšanu arī savā dzīvē

Precizitāte un nepieciešamība visur būt organizētiem sniegs jums ne tikai disciplīnu, bet arī padarīs jūs par ļoti aprobežotu cilvēku. Tie cilvēki, kuru mājās vienmēr valda ideāla kārtībā, īstenībā nemaz neapzinās, ka agri vai vēlu nekārtība iezagsies arī pie viņiem. Turklāt tur neko īsti nevar padarīt.

Šie cilvēki vienmēr tiecas visur ieviest kārtību, taču tas jau liecina par psiholoģisku traucējumu – viņi pārāk nopietni turas pie tā, kas viņiem jau ir, tādēļ viņi pilnīgi patoloģiski baidās ar to riskēt.

Kas attiecināms uz jums, tad jūs neļaujat, lai pār jūsu dzīvi valdītu kaut kādas sabiedrībā pieņemtās normas. Jūs paši zināt, kā jums jādzīvo sava dzīve, kā arī nepacietiet sīkumainus cilvēkus, kuriem patiesībā nekā nav, bet viņi izturas tā, it kā viņiem piederētu kaut kādas universālās zināšanas.

Savā nekārtībā jūs atrodat iedvesmu

Vai jūs zināt, ka ļoti daudzi labi pazīstami un veiksmīgi cilvēki patiesībā bija ļoti netīrīgi un nevīžīgi? Ruālls Dāls, Dž. K. Roulinga un pat lielais ģēnijs Alberts Einšteins.

Psihologi Ēriks Abrahamsons un Deivids Frīdmans par šo tēmu ir uzrakstījuši veselu grāmatu “A Perfect Mess: The Hidden Denefits of Disorder”. Lūk, kādi secinājumi autoriem radās grāmatas rakstīšanas brīdī:

“Netīrs un nekārtīgs galds nenozīmē to, ka cilvēks, kas pie tā sēž, ir slinks un pārlieku atslābināts. Tas nozīmē, ka šie cilvēki ir nokrauti ar darbiem un svarīgiem darbiem līdz pat ausīm. Viņu darbi viņiem šķiet daudz svarīgāki par galda kārtošanu.

Īsāk sakot, visi radošie cilvēki ir tendēti būt daudz nekārtīgāki, nevīžīgāki un netīrīgāki. Šeit noteikti ir runa par sava veida atkarību. Jo nekārtībā labāk domājas.”

Minesotas Universitātes menedžmenta katedras vadītāja un profesore Ketlina Boksa arī ir iemācījusies šo fenomenu. Viņa ir pamanījusi arī to, ka apkārt esošā nekārtība un haoss dīvainā kārtā palīdz paaugstināt jebkura cilvēka radošās spējas.

“Vide, kas ir pilna ar nekārtību, pati par sevi mēdz iedvesmot. Tas palīdz palūkoties gan uz sevi, gan uz savām problēmām ar pilnīgi citu dzīves skatu. Taču sakārtota vide liecina par to, ka tās īpašnieks pirmkārt domā tikai par drošību.”

Jūs esat drosmīgs un spontāns cilvēks

“Šie cilvēki vienmēr peld pretī straumei un dodas pretī cilvēku pūlim,” tā apgalvo Heltinvongers.

Tā vietā, lai tērētu laiku uz sīkām un nevajadzīgām lietām, jūs pievēršat uzmanību daudz lielākām problēmām un skatāties uz kopējo bildi. Atšķirībā no tiem, kas mīl tīrību un kārtību, tādi cilvēki, kā jūs, spēj lieliski nokoncentrēties uz daudz svarīgākām lietām, pārējās padarot sekundāras.

Turklāt ir dati, kas liecina, ka tie cilvēki, kuriem nepatīk ieviest kārtību, ir daudz uzņēmīgāki arī pret dažādiem riskiem.

Tikai nedomājiet, ka mums nepatīk tīrība un kārtība! Mēs vienkārši gribam uzsvērt, ka haosā patiesībā nekā slikta nemaz nav. Jums nevajadzētu dusmoties uz cilvēkiem, kas tā arī nespēj aiz sevis savākt. Viņiem ir jābūt tiem cilvēkiem, kas jūs iedvesmo. Turklāt arī viņiem noteikti patīk tīrība, taču pašlaik viņiem ir daudz svarīgāks darbs, nekā kārtības ieviešana.

Mēs domājam, ka šo rakstu vajadzētu parādīt visiem tiem cilvēkiem, kas ir ieciklējušies uz tīrību un kārtību, turklāt uzspiežot šo visu arī saviem tuviniekiem.

Ir jāspēj ieturēt līdzsvaru starp kārtību un haosu. Neuzskatiet, ka viens no šiem ir labāks par otru.

Avots: justfun.su

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru