Tagad paši slinkākie var nemazgāt savu krūzīti pēc tējas vai kafijas! Un lūk, kādos gadījumos to drīkst nedarīt…

Izrādās, ka tāda sīka problēma kā krūzīšu mazgāšana, ir sadalījusi cilvēci divās daļās. Vieni uzskata, ka netīra krūzīte ir nekārtības pazīme un pilnīgs antisanitārisms. Bet citi apgalvo: netīra krūzīte – tā ir norma! Izkratīji tēju vai kafijas biezumus, un ielēji no jauna. Super!

Mēs izlēmām tikt skaidrībā, kāds ir to cilvēku noslēpums, kuri tomēr dod priekšroku krūzes nemazgāt.

LASI VĒL: Iemesls, kādēļ ciemos nekādā gadījumā nedrīkst mazgāt traukus

Trauku mazgāšanas noteikumi

Jau no seniem laikiem klīst baumas, ka nemazgāt krūzi ir daudz higiēniskāk, nekā mazgāt to pēc katras kafijas vai tējas dzeršanas reizes. Jo trauku mazgāšanas sūkļiem ir viens no netīrākajiem priekšmetiem, vai tas ir mājās vai biroja virtuvē. Un tā kā sūkļa tīrība patiešām ir apšaubāma, tad jautājums patiešām kļūst aktuāls: mazgāt vai nemazgāt?

Ja tu esi izlēmis krūzi nemazgāt, tad zini, ka pat vistīrākās krūzītes lietošanai ir savu noteikumi!

Ar tādu krūzīti nedrīkst dalīties. Viņa ir tika un vienīgi tava!

Krūzi var nemazgāt, ja tu dzer kafiju vai tēju bez cukura, piena vai krējuma. Savādāk jau pēc 7 dienām tu iegūsi nelielu, bet savā ziņā personīgu pelējuma koloniju.

Ievērojot šos noteikumus, par veselības stāvokli vari neuztraukties. Pat, ja dzersi no krūzes slimošanas laikā, kaitīgie organismi tevi no jauna neinficēs.

Bet, ja tev tomēr neiepatikās ideja dzert no netīras krūzes, tad lūk daži efektīvi padomi, kas palīdz uzturēt mīļotos traukus tīrus, un vēl pavisam viegli un ātri atbrīvos no tējas vai kafijas traipiem.

Samaisi etiķi un ūdeni vienādā attiecībā. Gatavo maisījumu atstāj netīrajā krūzē uz 1 stundu. Pēc tam vienkārši krūzi nomazgā ar virtuves sūkli. Viegli!

Viegli sālīta citrusaugļu miziņa viegli nomazgā ieēdušos traipus no mīļotajām krūzēm.

LASI VĒL: Kāpēc trauku mazgāšanas švammītēm ir dažādas krāsas. To nezina 99% cilvēku!

Samaisi nedaudz sodu ar sāli un kārtīgi notīri netīro virsmu ar sūkli. Ļoti efektīvs veids, kā tikt vaļā no uzmācīgajiem traipiem.

Atceries, ka dzert no netīras krūzes – tas nebūt nav noziegums! Tā kā izbaudi karstos dzērienus no mīļotās krūzes bez mazākās vainas sajūtas.

Ja tev šis raksts likās interesants, tad padalies ar draugiem.

Avots: zacep.com

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Pievienot komentāru