Iemesls, kādēļ ciemos nekādā gadījumā nedrīkst mazgāt traukus

Daudzi sajūtas vainīgi, kad, ierodoties ciemos, aiz sevis mājas saimniekiem atstāj veselu kaudzi netīro trauku. Tieši tādēļ pēc šādām pasēdēšanām daudzi piedāvā savu palīdzīgo roku kaut vai trauku mazgāšanā. Lai gan patiesībā tā darīt nebūt nevajadzētu.

Kā par prieku visiem slinkajiem, daudzās valstīs paražas liedz ciemos mazgāt traukus. Tiek uzskatīts, ka šādas darbības var novest pie nelaimes. Traukiem ir sava enerģētika, tādēļ viesi var ļoti viegli to sabojāt. Tiem saimniekiem, kas ļauj viesiem mazgāt ciemos traukus, pēcāk var sākties problēmas pat ar gremošanas trakta darbību.

Mūsu redakcija nolēma noskaidrot, kādi vēl ir ticējumi un paražas saistībā ar trauku mazgāšanu, esot ciemos. Steidzam dalīties ar iegūto informāciju!

Biežs viesis mazgā pēc sevis traukus, būdams ciemos

Ja šis cilvēks ir tuvs un dārgs ne tikai jums, bet arī pārējiem ģimenes locekļiem, tad šādā gadījumā viss ir vislabākajā kārtībā. Šim cilvēkam ir teju tāda pati enerģētika, kāda ir jūsu mājās, tādēļ nav no kā baidīties.

Traukus ciemos mazgā attāli radinieki

Šim ticējumam ir divas interpretācijas. Viena no tām stāsta, ka tādā veidā jums tiek solītas biežas tikšanās ar radiniekiem, bet citi uzskata, ka tas liecina par drīzu izbraukšanu vai ģimenes ceļojumu.

Trauku mazgāšana ciemos pie vecākiem

Šo darbību uzskata pat par ļoti labu. Tas liecina par ilgām un sirsnīgām attiecībām, kā arī to, ka jūs daudz biežāk satiksieties.

Šķir nākošo lapu un lasi turpinājumu 

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Pievienot komentāru