Sondi tests: izvēlēties atbaidošāko vai, jūsuprāt, pretīgāko attēlu

Šo testu 20. gs. radījis slavenais ungāru psihiatrs Leopolds Sondi (testam ir devis savu vārdu). Galvenais mērķis – izsaukt cilvēkos dziļi apslēptus impulsus, kas slepus apspiež personību.

Testa veicēju uzdevums ir izvēlēties attēlu no piedāvātajiem, kas izsauc jūsos pretīgumu vai tieši otrādāk, simpātijas.  Sondi apgalvo, ka cilvēki bieži citiem norāda uz to, kas pašiem sevī kaitina vai pievelk.

Instrukcija

Apskatiet kārtīgi šo 8 atšķirīgo cilvēku portretus, pēc tam izvēlieties vienu, no kura jums ir bail. Cilvēka izskats atgrūž. Ar šo personu jūs neesat gatavs satikties vai palikt divatā. Viņš jūs biedē vai izraisa pretīgumu. Izvēlieties un izlasiet raksturojumu zemāk.

Precizējums . Nav nepieciešams nopietni pētīt šo aprakstu, tāpat nevajag domāt, ka jums ir kādas novirzes vai traucējumi.  Testa mērķis ir atklāt slēptas saiknes radot attiecīgus impulsus.

Šī ir tikai daļa no oriģinālā testa , kam ir 6 atsevišķi etapi (komplekti), kur katrā no reizēm rāda citādākus 8 portretus.

Tie ir iedalīti 8 kategorijās:

  • Homoseksuālis
  • Sadists
  • Epileptiķis
  • Katatoniķis
  • Šizofrēniķis
  • Histēriķis
  • Cilvēks, kas cieš no depresijas

Tāpat arī nevajag rezultātu uztvert pārāk jūtīgi. Šeit Sondi tests ir apskatāms saīsinātā versijā.

Rezultātu atšifrējums

  1. Sadists

Iespējams bērnībā jums bija jāapspiež autoritārisms, dažādas ļaunas tendences un tieksmi dominēt. Līdera īpašības – tas ir labi, bet te ir runa par slēptu vēlmi kādu pazemot, apvainot apkārtējos. It īpaši, ja portretā jūs saskatiet bijušo skolotāju.

Dzīvē jūs pats esat mierīgs, bezrūpīgs un simpātisks cilvēks, līdzjūtīgs un spējīgs palīdzēt. Ja jūs esat biroja darbinieks, tad bieži vien priekšniekam ir grūti jūs vadīt. Kad jūs kaut kādu iemeslu dēļ negribat pildīt rīkojumu, tad esat spējīgs izdomāt dažādus šķēršļus, lai to nedarītu (tā varētu būt darba kavēšana, izdomātas slimības, nepatikšanas vai arī jūs visādi mēģiniet demonstrēt slikto noskaņojumu un nevēlēšanos izpildīt uzdevumu). Sarežģītas situācijās apvainotāju agresiju jūs sagaidiet apātiski un ar pasīvu pretošanos. Iespējams, pat pilnībā ignorējat. Tādā veidā paši problēmas izraisītāji ātri nozūd, viņiem vienkārši kļūst garlaicīgi.

Šķir nākošo lapu un lasi turpinājumu 

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru