Sirds slimības: 10 brīdinoši simptomi, kuri būs redzami uz ādas. Dermatologi brīdina!

Lauztas līnijas zem nagiem.

Ja jums zem nagiem ir parādījušās līnijas, kas līdzinās mazām šķembām (mazas, melnas līnijas), tad visticamāk, ka jūsu nagi ir tikuši pakļauti mehāniskiem bojājumiem. Tomēr, ja jūs esat pārliecināti, ka neesat bojājuši nagus, tad šis simptoms var signalizēt par sirds saslimšanu.

Ja jūs redzat “šķembainus” asinsizplūdumus, pamanāt tahikardiju un karstumu – jums vajag nekavējoties doties pie ārsta.  

Mazi bumbulīši vai mezgli.

Šie bumbulīši var atrasties jebkurā vietā uz jūsu ādas un var liecināt par olbaltumvielu uzkrāšanos jūsu sirdī vai citā orgānā. Ja jūs esat pamanījuši jaunus veidojumus uz ādas, vērsieties pie dermatologa vai ārsta.

Sāpīgi veidojumi uz kāju pirkstiem.

Oslera mezgliņi – tie ir maigi vai sāpīgi veidojumi, kas parādās uz roku vai kāju pirkstiem. Tie samērā ātri pazūd, bet tie var arī liecināt par infekciozo endokardītu vai sirds infekciju.

Ja jūs esat pamanījuši Oslera mezgliņus uz roku vai kāju pirkstiem, jums ir jālūdz savam ģimenes ārstam pārbaudīt, vai jums nav infekciozais endokardīts.

Sarkani plankumi uz rokām vai kājām.

Tas, kas izskatās pēc tumši sarkana ziluma zem ādas, patiesībā var būt Džeinveja simptoms. Tā ir imūnā iekaisuma reakcija sarkanu plankumu vai arī sāpīgu ekhimožu veidā uz pēdām un plaukstām.

Tās var būt sirds infekcijas (infekciozais endokardīts) simptomi. Ja jūs esat atklājuši sarkanus nesāpīgus zilumus uz rokām vai kājām, pārbaudiet, vai jums nav infekciozais endokardīts.

Visi šie signāli ir ļoti svarīgi diagnostikai, tāpēc, ja jums ir kaut kas līdzīgs uz ādas, pārbaudiet savas sirds veselību!

avots: theheartysoul.com

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Pievienot komentāru