Šī sieviete sajūta asas sāpes vēderā pēc tam, kad bija apēdusi grillētu gaļu. Lūk, ko viņai izstāstīja ārsti…

Ja jums patīk būt svaigā gaisā, un jūs bieži rīkojat grila, tad jums, iespējams, ir drātu birste, lai notīrītu režģi. Bet jums ir jāzina, ka ir ļoti bīstami lietot šo birsti: no viņas atdalās drātu gabaliņi, kas var nonākt ēdienā nākamās gatavošanas laikā.

Mediķi bieži fiksē vēršanos pie neatliekamās palīdzības dēļ sāpēm vēderā, kuņģi vai kaklā. Iemesls visiem ir viens: pacienti ir bijuši grila viesībās. Pieredzējuši ārsti zina, ka lielākajā daļā gadījumu, tie ir drātu birstes gabaliņi, kas nokļuvuši ēdienā. Metālisko birsti bieži izmanto rūpīgai grila restes tīrīšanai, bet tas ir ļoti bīstami.

LASI VĒL: 10 lieliskas receptes ziemas krājumu papildināšanai

Lūk, kas notika ar sievieti no Konektikutas. Viņa vērsās slimnīcā ar asām sāpēm vēderā,m kas sākās pāris stundas pēc gaļas lietošanas, kas bija pagatavota uz grila. Uzzinot šo sīkumu, ārst uzreiz saprata, kas par vainu: sieviete pat nenojauta, ka kopā ar gaļu ir norijusi metāla daļiņu. Rentgena uzņēmums apstiprināja diagnozi, un sāpju izraisītājs ar laparoskopijas palīdzību tika likvidēts. Pēc speciālista vārdiem, sievietei paveicās, ka viņa uzreiz vērsās pēc neatliekamās palīdzības. Līdz tam viņam bija pacients, kas vairākas dienas cieta sāpes, nenojaušot neko nopietnu. Bet pa to laiku jau bija sākusies kuņģa blīvēšanās. Metāla fragments sabojāja gremošanas trakta sieniņas, tāpēc bija nepieciešama nopietnāka iejaukšanās. Ārsti apgalvo, ka tamlīdzīgi gadījumi nav retums. It īpaši tas attiecas uz tiem, kuriem patīk gatavot gaļu brīvā dabā.

Un tamlīdzīgas lietas notiek daudz biežāk, nekā spējam iedomāties. Drāšu daļiņas var būt tik maziņas, ka tās ar neapbruņotu aci pat ir grūti ieraudzīt. Ciest var gan pieaugušie, gan bērni. Dažreiz operatīva iejaukšanās var būt ļoti sarežģīta. Mēdz būt tā, ka fragments ir pārāk mazs, un to nefiksē pat rentgena ierīces. Rezultātā ir grūti atrast sāpju iemeslu un palīdzēt. Ārsti iesaka nomainīt ieradumu tīrīt grilla režģi ar drāšu birsti. Šim mērķim var izmantot alumīnija foliju. Ja jums ir aizdomas, ka esat norijuši drāšu fragmentu, tad obligāti paziņojiet par to ārstam. Tad būs vieglāk cīnīties ar problēmu.

Avots: likeni.info

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru