Pamodināt bērnu var arī bez asarām un histērijām! 10 padomi no pieredzējušiem vecākiem

Pamodināt bērnu no rīta bez kliegšanas un histērijām nav tas vieglākais uzdevums. Bet pēc trīs mēnešu ilgām brīvdienām tas ir jo īpaši grūti.

Brīvdienās, gaidot multfilmas, bērns pats no rīta pieceļas agrāk, pamodinot visu māju. Bet, tikko runa ir par skolu un bērnudārzu, tā pamodināt bērnu var tikai tēta kliegšana vai mammas solījumi iedot konfekti un jaunu rotaļlietu.

Par to, kā pārvērst ikdienas pamodināšanu par patīkamu procesu gan sev, gan bērnam, zina slavenais psihologs Dmitrijs Karpačovs. Mēs ar prieku padalīsimies ar viņa padomiem, kā pamodināt bērnu bez histērijām.

Kā pamodināt bērnu

Sagatavo bērnu jau iepriekšējā vakarā
Ja bērns ir pavisam maziņš, sakārto viņa mantas pati. Bet, ja ir jau apzinātā vecumā, tad motivē viņu uz rītdienu: kopā sagatavojiet formu vai tērpu, lai savāc mācību grāmatas un nepieciešamās lietas. Pirmkārt, viņu nemocīs doma par mocīšanos ar to no rīta, otrkārt, jūs ietaupīsiet laiku un varēsiet kopā paspēlēties vai parunāties.

Pēdu un plaukstu masāža
Uz pēdām un plaukstām ir ļoti daudzi nervu gali, kuru stimulācija uzlādē ar enerģiju. Veic masāžu kārtīgi un maigi, vari nedaudz pakutināt, un mazulis pats sniegsies pēc tevis. Bet, ja vēl pievieno apskāvienus un skūpstus, tad par rīta histērijām var aizmirst.

Dod laiku, lai pamostos
Lai pamostos, vajag aptuveni 10 – 15 minūtes. Bērni, kā zināms, ir kaprīzas būtnes, tāpēc bieži kaut ko dara par spīti. Ja bērnu nesteidzina, bet gan pamodina un ļauj nedaudz pavārtīties, tad viņš pats pavisam drīz piecelsies. Tāpēc modini viņu par 15 minūtēm ātrāk nekā vajadzīgs.

Spilgta gaisma
Ir zināms, ka spilgts apgaismojums pārtrauks miega hormona melatonīna izstrādi, tādējādi stimulējot laimes hormonu izstrādi. Ziemas laikā, kad bērnu nākas modināt tumsā, sākumā ieslēdz galda lampu, bet pēc tam pamata apgaismojumu. Pakāpeniska gaismas pastiprināšana imitēs saules uzlēkšanu.

Šķir nākošo lapu un lasi turpinājumu 

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru