Pamodināt bērnu var arī bez asarām un histērijām! 10 padomi no pieredzējušiem vecākiem

Jautra mūzika
Nekas nepamodina labāk par jautru mūziku. Ieslēdz uzmundrinošu dziesmu un modini bērnu dejojot. Pat, ja bērnu neuzmundrinās dejas, tad no mūzikas viņš noteikti pamodīsies.

Saldas brokastis
Bērnu ne tikai vajag piecelt no gultas, viņu vajag arī pamodināt un uzlādēt ar enerģiju. Tāpēc brokastīs pasniedz auzu pārslas ar pienu, tēju ar cukuru vai saldu jogurtu. Ogļhidrāti pamatīgi uzlabos bērna garastāvokli.

Rīta plānošana
Sastādi sarakstu ar lietām, kuras bērnam no rīta ir jāizdara. Vari to uzzīmēt vai uzrakstīt uz atsevišķām lapiņām un pielīmēt vajadzīgās vietās: pie izlietnes, uz spoguļa, uz skapja. Tā būs sava veida spēle. Obligāti paslavē bērnu par pareizu un laicīgi izdarītu darbiņu.

Mudināšana
Apsoli bērnam par visu saraksta punktu (iztīrīt zobus, nomazgāties, pabrokastot, apģērbties) veicinājuma balvu multfilmas vai spēles veidā. Tikai solījumu obligāti izpildi. Tomēr nepadodies bērnu manipulācijām.

Izraisi interesi
Tas ir sava veida papildinājums iepriekšējam punktam. Saprotama lieta: ja bērnu gaidīs kāds piedzīvojums vai labas ziņas, tad viņš ātrāk pamodīsies. Izdomā stāstu par to, ka viņa rotaļlieta ir aizbēgusi, un tā ir jāatrod, vai arī, lai bērns nosvītro kalendārā dienas, kas palikušas līdz kādam svētku notikumam.

Ievēro mieru
Centies nekliegt un nenervozēt. Bērns nav tu, viņam ir vajadzīgs vairāk laika, lai savāktos un pieņemtu lēmumu. Ja tu pacelsi balsi, viņš tevi negribot sāks kopēt un pretosies.

Redakcijas padoms

Visas problēmas ir vecāku neorganizētības, un nevis bērnu dēļ. Ja tu pareizi paskaidrosi bērnam, kāpēc ir agri jāceļas, un varēsi viņu ieinteresēt, tad problēmu nebūs. Un vēl viens svarīgs brīdis: pievērs uzmanību tam, ka bērnam ir laicīgi jāiet gulēt.

Neaizmirsti padalīties ar šo noderīgo informāciju ar saviem draugiem sociālajos tīklos!

avots

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru