Ožamais spirts – jūsu mazdārziņa sargs!

Pamanījāt, ka sīpolloki palika  dzeltenīgi? Viņš jums signalizē, ka sāk slimot, slāpekļa trūkuma dēļ. Palīdziet viņam un piebarojiet ar ožamā spirta šķīdumu.

Vajag sajaukt 3 ēd. karotes ožamā spirta uz 10 l. ūdens  un vakarā apliet savus sīpolus (pie saknēm). Tāds šķīdums, bet ne tikai pabaros jūsu sīpolus, bet arī aizbaidīs sīpolu mušiņu.

Izrādās, ka amonjaka šķīdums, var būtiski atvieglot dzīvi dārza īpašniekiem, aizsargājot dārzu no dažādiem kaitēkļiem un slimībām. Turklāt pastāv uzskats, ka laistīšana ar šo šķīdumu ir labvēlīga augu augšanai, un var aizsargāt viņus no daudzām slimībām.

KAITĒKĻI, KURIEM NEPATĪK AMONJAKA SMAKA.

Smecernieks – kaitē sīpolu un ķiploku stādījumiem. Lai aizbaidītu augus un neļautu nodzeltēt, vasaras pirmajā pusē,  ķiploku vai sīpolu dobes jālaista ar ožamā spirta šķīdumu (25 ml uz spaini ūdens). Šo procedūru ieteicams veikt ik pēc 7-8 dienām.

Laputs – spēj iznīcināt lapas daudziem kokiem un krūmājiem, gandrīz pilnībā. Atbrīvoties no šiem kaitēkļiem var, izmantojot šādu šķīduma – uz spaini ūdens ņemt 50 ml ožamā spirta un ¼ gabala saimniecības ziepju (labākai pielipšanai)

Burkānu un sīpolu mušas – var pilnīgi iznīcināt sīpolu un burkānu ražu. Viena no efektīvākajām metodēm cīņā ar šiem kukaiņiem ir dārzeņu laistīšana ar ožamā spirta šķīdumu (2 ml spirta uz 10 l ūdens).

Drātstārps, kas dzīvo lielā daudzumā jauniekoptos zemes gabalos, bojā tomātus. Kad stādiet tomātus, katrā bedrītē nepieciešams ieliet nelielu daudzumu ožamā spirta šķīduma.

Mušiņas uz istabas augiem var nodarīt būtisku kaitējumu jauniem, tikko iestādītiem augiem. Atbrīvoties no tām ir samērā vienkārši – pietiek apliet augus ar amonjaka šķīdumu (25 ml uz 2 l ūdens). Lielākajai daļai istabas puķu tāds šķīdums ir lielisks mēslojums. Vēl viena metode cīņai ar pretīgu mušiņu – puķu podu zemes apkaisīšana ar samaltiem pipariem. Var izmantot čilī piparus vai nu melnos piparus.

Avots: vrutmilife.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru