Ļoti daudzas saimnieces izvēlas negatavot rīsu ēdienus, jo tie ļoti bieži salīp kopā, saķep ripiņās vai vienkārši kārtīgi neizvārās. Mēs šodien vēlamies padalīties ar pāris noderīgiem noslēpumiem, kas palīdzēs jūsu rīsiem vienmēr būt gardiem.
Lai pagatavotu drūpošus rīsus, nav jābūt šefpavāram. Pārliecinieties par to paši!
Ja ieklausīsieties mūsu ieteikumā, tad rīsi piebriedīs, izdalot daudz mazāk cietes. Rīsus nepieciešams apliet ar aukstu ūdeni tā, lai tie būtu divu pirkstu garumā pārklāti ar šķirdrumu. Ļaujiet rīsiem uzbriest vismaz stundu.
Nolejiet ūdeni, ņemiet katliņu un izkausējiet tajā 50 g sviesta. Katliņā ielejiet ūdeni vienādā proporcijā (1:1) ar rīsiem. Pievienojiet 0,5 tējkarotes sāls un pārmaisiet. Katliņā ieberiet rīsus, uzlieciet vāciņu un ļaujiet tiem 15 minūtes vārīties. Līdzko viss ūdens būs iztvaikojis, rīsi ir gatavi. Uzlieciet atpakaļ vāciņu un ļaujiet tiem 30 minūtes ievilkties.
Turpinājumu lasiet nākošajā lapā