No šīs diena jums rīsi vairs nelips kopā! Lūk, 3 padomi, kas jums palīdzēs…

Rīsu apcepšana

Uzvāriet ūdeni, rīsus nomazgājiet, pārlieciet caurdurī un ļaujiet nožūt.

Katliņā ielejiet divas ēdamkarotes augu eļļas, lieciet to uz uguns. Beriet katliņā iekšā rīsus un cepiet 5 – 10 minūtes. Rīsus nepieciešams nemitīgi maisīt. Cepiet tik ilgi, līdz rīsi būs kļuvuši baltāki.

Katliņā ielejiet verdošu ūdeni, pievienojiet sāli un kārtīgi samaisiet. Uzlieciet rīsiem virsū vāciņu un uz vidējas uguns vāriet tik ilgi, līdz ūdens būs izgarojis. Rīsus varat apmaisīt, taču nav ieteicams to darīt vairāk nekā vienu vai divas reizes.

Izmantojiet ļoti daudz ūdens

Ielejiet katliņā divus litrus ūdens un uzvāriet to. Paralēli tējkannā uzvāriet ūdeni. Rīsus kārtīgi nomazgājiet. Līdzko ūdens būs sācis vārīties, pievienojiet sāli un ieberiet rīsus.

Vārīt tos nepieciešams teju līdz pilnai gatavībai. Kad redzēsiet, ka rīsi ir teju gatavi, pārberiet tos caurdurī, lai atbrīvotos no liekā ūdens. Aplejiet rīsus ar iepriekš tējkannā uzvārīto karsto ūdeni un ļaujiet ūdenim piecas minūtes notecēt.

Pārberiet rīsus atpakaļ katliņā un pievienojiet nedaudz augu eļļas. Droši varat augu eļlas vietā izmantot arī sviestu, taču tas pirms tam ir jāizkausē. Gatavos rīsus pārmaisiet un ļaujiet tiem mazliet atdzist.

Tas arī viss!

Dalieties ar saviem draugiem!

AVOTS

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru