Nekad zupām nelieciet klāt kādu no šīm 12 sastāvdaļām

Kukurūzas maize

Meksikāņu virtuves zupas ir grūti iedomāties bez kukurūzas maizes, taču tas nebūt nav tas labākais produkts jūsu organismam. Šādos izstrādājumos ir ļoti daudz tauku un kaloriju, tādēļ čilī labāk ēst ar salātiem.

Makaronu izstrādājumi

Daudziem patīk zupas, kuru sastāvā ir tradicionālie kviešu makaroni vai nūdeles, taču nevajadzētu aizmirst, ka pārstrādātajos makaronos nav nekādu labvēlīgu vielu. Lieliska alternatīva būs pilngraudu makaroni vai spagetī, kas gatavoti no cukīni, kuru sastāvā ir ļoti daudz šķiedrvielu un olbaltumvielu.

Baltie rīsi

Arī rīsi ir bezjēdzīgo ogļhidrātu avots. Mieži, kvinoja vai brūnie rīsi būs daudz labāks risinājums.

Konservēti dārzeņi

Konservētos dārzeņos nav nekādu cilvēka organismam labvēlīgu vielu. Tie ir pārpildīti ar sāli un garšas pastiprinātājiem, kas var kārtīgi nepārstrādāties. Piemēram, neliela konservētu pupiņu porcija satur apmēram 400 miligramus sāls, kas ir tāds pats daudzums, kā vienā čipsu iepakojumā. Lai zupa būtu patiešām veselīga, izmantojiet tikai svaigus dārzeņus.

LASI VĒL: Biešu diēta. Kā bietes man palīdzēja atbrīvoties no 5 liekiem kilogramiem

Tomātu mērce

Mājās gatavotajai tomātu zupai nevajadzētu klāt likt veikalā nopirkto tomātu mērci, jo tajā ir ārkārtīgi daudz cukura. Nomainiet veikalā pirkto tomātu mērci pret svaigu tomātu mērci vai svaigi spiestu tomātu sulu.

Sāls

Kad jūs gatavojat, noteikti pievērsiet uzmanību sastāvdaļām, kuras lieciet klāt zupai. Ja jums zupai klāt ir buljons, konservēti dārzeņi un gaļa, kuru sastāvā jau tā ir sāls, tad nevajadzētu papildu likt klāt vēl sāli. Rūpējieties par savu veselību un nelietojiet uzturā tik daudz sāls.

Cukurs

Saskaņā ar statistikas datiem, cilvēki dienā uzņem aptuveni  82 gramus cukura, kas ir par 37 gramiem vairāk nekā dienas ieteicamā deva. Ja jums patīk franču sīpolu zupa, kuram tiek rekomendēts klāt likt cukuru, tad centieties kaut mazliet ierobežot tā daudzumu.

Lai jūsu zupa būtu ne tikai garšīga, bet arī veselīga, izslēdziet no savas ēdienkartes augstāk minētās sastāvdaļas. Ēdiet veselīgu ēdienu un esiet veselīgi arī paši!

Avots: marketium.ru

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Pievienot komentāru