Sastāvdaļas:
1 kg kartupeļu
1 ola
1 glāze piena
200 g cieta siera
ķiploku daiviņa
50 g sviesta
malti melnie pipari
garšvielas pēc izvēles
Pagatavošana:
Nomizotus kartupeļus sagrieziet plānās šķēlītēs (apmēram 2 – 3 mm). Cepamo formu iesmērējiet ar sviestu un ķiploku daiviņu.
Sagrieztos kartupeļus lieciet cepešpannā vairākās kārtās.
Sieru sarīvējiet, un trīs ceturtdaļas šī siera sajauciet kopā ar olu, pienu, maltiem melnajiem pipariem, kā ari garšvielām pēc saviem ieskatiem. Visu kārtīgi samaisiet un mazliet pat sakuliet.
LASI VĒL: Kartupeļu novārījums ir daudz veselīgāks par pašu kartupeli
Cepiet 200 grādu temperatūrā apmēram 45 minūtes.
Pasniedziet karstus, apbērtus ar zaļajiem lociņiem un atlikušo siera daļu.
Labu apetīti!