Nebiju gaidījusi, ka šis ēdiens izraisīs tik lielu sajūsmu – kartupeļu dofine

Sastāvdaļas:

1 kg kartupeļu

1 ola

1 glāze piena

200 g cieta siera

ķiploku daiviņa

50 g sviesta

malti melnie pipari

garšvielas pēc izvēles

Pagatavošana:

Nomizotus kartupeļus sagrieziet plānās šķēlītēs (apmēram 2 – 3 mm). Cepamo formu iesmērējiet ar sviestu un ķiploku daiviņu.

Sagrieztos kartupeļus lieciet cepešpannā vairākās kārtās.

Sieru sarīvējiet, un trīs ceturtdaļas šī siera sajauciet kopā ar olu, pienu, maltiem melnajiem pipariem, kā ari garšvielām pēc saviem ieskatiem. Visu kārtīgi samaisiet un mazliet pat sakuliet.

LASI VĒL: Kartupeļu novārījums ir daudz veselīgāks par pašu kartupeli

Cepiet 200 grādu temperatūrā apmēram 45 minūtes.

Pasniedziet karstus, apbērtus ar zaļajiem lociņiem un atlikušo siera daļu.

Labu apetīti!

AVOTS

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru