Mana mamma vienmēr liek sīpolu saldētavā. Kad es uzzināju, kāpēc, tad arī sāku darīt tāpat!

Kāpēc sarežģīt sev ēdienu gatavošanas procesu, ja to var būtiski atvieglot? Pastāv neticami daudzas kulinārijas idejas produktu pagatavošanai un uzglabāšanai, kuru nezināšana būtiski bojās ēdienu garšu un kvalitāti, kā arī pašu gatavošanas procesu. Mēs esam apkopojušas labākās virtuves viltībiņas, kas pārsteigs pat pieredzējušas saimnieces!

Kulinārijas padomi

Gatavojam ar prieku

  1. Lai neraudātu no sīpola, pirms griešanas uz 10 minūtēm ievieto to saldētavā.
  2. Ūdens nepāries pāri vārīšanas laikā, ja uz katliņa uzliksi koka karoti.
  3. Ja redīsi, selerija vai burkāns vairs nav tik kraukšķīgs, ieliec tos ledainā ūdenī kopā ar pusīti svaiga kartupeļa. Dārzeņi pēc tādas manipulācijas paliek svaigāki.
  4. Nesteidzies izliet dzirkstošo vīnu, ja tas ir “atšālējies”. Iemet pudelē 2 rozīnes. Dabīgais cukurs darīs brīnumu lietas!
  5. Sāls nesacietēs, ja sāls trauciņā sālim pievienos nedaudz rīsus.
  6. Ko darīt, ja mājas pelmeņu mīkla ir sanākusi stingra? Vienkārši vārīšanas laikā pievieno glāzi auksta ūdens.
  7. Lai vārītu olu būtu viegli notīrīt, iemet ūdenī citrona daiviņu vai arī šķipsniņu sodas.
  8. Var uztaisīt bērniem kārumu no bieza jogurta. Ielej to konditorejas špricē, izspied nelielas pilītes uz cepampapīra, un uz stundu ieliec saldētavā. Kas par gardumu!
  9. Lai siers ilgāk paliktu svaigs, ietin to nevis pārtikas plēvē, bet gan papīrā.
  10. Vēl viens noderīgs padoms par siera glabāšanu. Šim produktam ir tieksme sakalsts. To var novērst,m ja siera griezuma vietu apsmērē ar sviestu vai margarīnu. Šī metode noder cietajiem sieriem, kuriem ir vaska garoziņa.
  11. Lūk, kā var viegli notīrīt zemenes ar kokteiļu salmiņa palīdzību.
  12. Saldajos konditorejas izstrādājumos olas var aizstāt ar pusīti nogatavojušos banānu.
  13. Pārsālītu boršču var izglābt! Pamēģini pievienot svaiga kartupeļa gabaliņus, lai tie uzsūktu lieko sāli, atstāj tos vārīties uz lēnas uguns 10 minūtes, un pēc tam izņem no zupas. Ja ēdiens joprojām ir ļoti sāļš, tad pievieno tam tējkaroti cukura.

Ja tu tikai sāc iepazīt kulinārijas mākslu, tad tev būs interesanti uzzināt, kā uzglabāt produktus. Pastāsti par saviem noslēpumiem, un padalies ar šo informāciju ar draudzenēm!

Avots: golbis.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru