12 garšīgi “smēriņi” uz maizes, kas acumirklī remdēs izsalkumu!

Kā jau visi dietologi, arī mēs esam pret ēšanu “kas pa rokai”. Bet dzīvē mēdz būt tādi brīži, kad sviestmaize ir labākais uzkodas variants. Pirmkārt, tā ir sātīga. Otrkārt, ne tik kaitīga kā šokolādes batoniņš.

Saskaņā ar nesenajiem pētījumiem, maizes gabaliņš ar dažādām piedevām ir vispopulārākā uzkoda pasaulē. Sviestmaize ir līdera pozīcijās, aiz sevis atstājot par augļus. Tiek uzskatīts, ka tās popularitātes noslēpums ir faktā, ka maizi var pasniegt ar jebko.

Mēs esam jums sagatavojuši 12 variantus, kā pagatavot “smēriņus”!

Smēriņi sviestmaizēm

  1. Olu-sīpolu
    Novāriet olas un sarīvējiet tās. Sagrieziet smalki sīpolu. Sasmalciniet mīkstu sviestu, samaisiet to ar skābo krējumu, sāli un pipariem. Pievienojiet sīki sagrieztus zaļumus.
  2. Sēņun
    Saulespuķu eļļā apcepiet 4 ēdamkarotes sīki sagrieztu sēņu, pieberiet sāli un piparus. Kārojiet sēnes uz maies, apberiet ar lielu daudzumu rīvēta siera. Ielieciet uzkarsētā cepeškrāsnī uz pāris minūtēm.
  3. No kausētā siera
    Vārītas olas sarīvējiet. Kausēto sieru samaisiet ar biezpienu (proporcijās 2:1). Pievienojiet skābo krējumu un sīki sagrieztus zaļumus. Pieberiet sāli.
  4. Pasta no brinzas
    Sagrieziet kinzas buntīti, sasmalciniet 70 gramus valriekstus, izspiediet 2 – 3 ķiploka daiviņas. Atsevišķi sasmalciniet 280 gramus brinzas un 80 gramus mīksta sviesta. Savienojiet un kārtīgi samaisiet.
  5. No siļķes
    Sarīvējiet vārītas olas, sīki sagrieziet sīpolu un siļķes fileju. Nolieciet sviestu, lai tas paliek mīksts. Samaisiet visas sastāvdaļas.
  6. Biezpiena
    Sīki sagrieziet diļļu buntīti, pētersīļus un sīpolu, sasmalciniet ķiploku daiviņu. Samaisiet 280 gramus biezpiena, pieberiet sāli pēc garšas.
  7. Eksotiskais variants
    Samaisiet sagrieztu kausētu sieru, avokādo biezeni, sāli, piparus un šķipsniņu malta koriandra. Uzsmērējiet uz maizes un rotājiet ar diļļu zariņiem
  8. Valriekstu sviests
    Samaisiet 60 gramus sasmalcinātu valriekstu, 1 -2 ķiploka daiviņas, 150 gramus mīksta sviesta, ½ tējkaroti sāls, piparus pēc garšas.
  9. No olām un šķiņķa
    3 vārītas olas sarīvējiet, sīki sasmalciniet 100 gramus šķiņķa. Samaisiet visu ar 5 ēdamkarotēm majonēzi, pieberiet sāli.
  10. Siera
    Uz smalkas rīves sarīvējiet 180 gramus cietā siera, sagrieziet 80 gramus mīksta sviesta. Pievienojiet 2 ēdamkarotes sinepes, sāli un piparus.
  11. Asā no brinzas
    Notīriet 1 sīpolu, to sīki sagrieziet, un vēl 100 gramus gruķu,pēc tam samaisiet sīpolu un gurķus ar 200 gramiem brinzas un 1,5 ēdamkaroti skābā krējuma.
  12. No speķa
    Samaliet 200 gramus speķa gaļas maļamajā mašīnā, un izspiediet 2 ķiploka daiviņas. Savienojiet visas sastāvdaļas, pievienojiet sāli, maltus melnos un sarkanos piparus, un rūpīgi visu samaisiet.

Šīs apetītelīgās sviestmaizes jūs iepriecinās ar savu garšu, un remdēs izsalkumu. Idejas var izmantot gan piknikam, gan arī brokastīm!

Avots: mirkrasoty.life

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru