Ņemam trīs vidēja izmēra granātābolus, notīrām tos, atdalām sēklas no starpsieniņām un mizām pēc jebkuras sev pierastās metodes
Ieberam sēkliņas burkā, pievienojam no ceturtdaļas citrona iepriekš norīvētu miziņu.
Tālāk nepieciešams saberzt granātābola sēklas ar sarīvēto mizu, iegūstot šķidrumu ar biezumiem. Pievienojam puslitru degvīna, vai arī kārtīgi attīrītu pašdarinātu degvīnu ar samazinātu stiprumu. Burku aiztaisām ar vāku un labi sakratām, lai viss samaisās. Burku uz nedēļu jānoliek virtuves skapī.
Degvīna uzlējumu granātiem nolejam no biezumiem, izkāšot caur četrkārtīgi salocītu, vai kārtās saklātu marli.
Atsevišķā katliņā ieleju 200 ml no izkāstā šķidruma.
Pievienoju 250 gramus cukura un sildu uz vidējas uguns, iegūstot cukura sīrupu, kuru tālāk samaisu ar atlikušo granātu uzlējuma pamatdaļu. Aizveram trauku ar vāku un novietojam atkal uz nedēļu tumšā vietā. Pēc tam liķieri nolejam no nogulsnēm, filtrējot to caur vairākiem vates plāksnīšu slāņiem. Iepildām dzērienu pudelē.
Zināšanai – liķieri var glabāt ledusskapī aiztaisītā pudelē 3-5 grādu temperatūrā, jūs to varat pamazām baudīt vairāku garumā.
Rezultātā ir iegūts mājas liķieris no granātāboliem skaistā piesātināti sarkanā krāsā un tajā jūtamas vieglas citrusa notis.
Iesakām šo dzērienu: apburoša garša un patīkams aromāts!
Saglabājiet sev recepti.