Lūk, kādēļ nevienā ātrās ēdināšanas uzņēmumā nevajadzētu pasūtīt dzērienu ar ledu!

Fekāliju baktērijas.

Ledus, kas atrodas ātrās ēdināšanas uzņēmumos, ir pārpildīts ar fekāliju baktērijām. Par to mums liecina nesens pētījums Lielbritānijā, kur tika pārbaudītas vairākas ātrās ēdināšanas iestādes.

Vairāk nekā puse paraugu, kas tika ņemti no lielākajiem ātrās ēdināšanas uzņēmumiem – KFC, Burger King un McDonald’s – uzrādīja baktēriju klātesamību.

Pārbaudes tika veiktas pēc BBC “Watchdog” televīzijas pārraides pieprasījuma. Paraugi tika ņemti no izlases kārtā izvēlētiem 10 katra uzņēmuma restorāniem (kopā no 30 iestādēm).

Pēc tam ledus tika pārbaudīts, vai tajā nav zarnu baktērijas (zarnu nūjiņas), kuras liecina par fekāliju baktēriju klātesamību. Pēc Lielbritānijas standartiem šīm baktērijām vispār tur nevajadzētu atrasties.

Lūk, kāpēc es novācu visus magnētiņus no ledusskapja! Un pilnīgi noteikti jūs darīsiet tāpat

Iemesls, kādēļ šīs baktērijas tur ir nokļuvušas, saistāmas ar to, ka darbinieki nav ievērojuši higiēnas prasības pēc tualetes apmeklējuma, pēcāk pieskaroties ledum.

Zarnu nūjiņas tika atklātas 7 no 10 KFC iestādēm, 6 paraugos no Burger King, kā arī 3 McDonald’s restorānos. Turklāt 4 Burger King un 5 KFC paraugos tika atklāts ievērojami liels piesārņojuma daudzums.

Karaliskā Institūta ekoloģiskās veselības pārstāvis Tonijs Luiss nosauca šos rezultātus par “ārkārtīgi satraucošiem”, turklāt piebilda:

“Kad mēs redzam tik satraucošus rādītājus, no sākuma nepieciešamas paskatīties uz cilvēkiem, kas šeit strādā un taisa šo ledu, pēc tam pasniedzot tādu klientiem. Vēl ir nepieciešamas pārbaudīt pašas iestādes sanitārās prasības – vai tās atbilst normām.”

Lūk, kā uz pārbaudes rezultātiem reaģēja pašas ātrās ēdināšanas iestādes.

Šķir nākošo lapu un lasi turpinājumu 

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru