Lūk kā jācep jebkura zivs! Nepārsālīta, nepiedegusi un kraukšķošu garoziņu!

Panētos zivs gabaliņus liek uz sakarsētas pannas, kurā ielieta rafinēta augu eļļa. Žēlot eļļu nevajag: vislabāk, ja zivs eļļā būs līdz pusei. Eļļu var sajaut arī ar sviestu vai kausētu sviestu, bet galvenais, kārtīgi to uzkarsēt, lai zivij veidotos garoziņa un tā neuzsūktu liekos taukus. Zivi cep no katras puses 5-7 minūtes. Ļoti svarīgi ir to nekustināt, kamēr nav izveidojusies stingra garoziņa, citādi gabaliņš vienkārši zaudēs formu. Likt pannai vāku nevajag, jo mūsu mērķis – cepta, nevis sautēta zivs. Zivs vislabāk garšo, kamēr tā karsta. To var pasniegt gan ar kartupeļu biezeni, gan pastu vai vienkārši ar pāris šķēlītēm citrona.

Zivs, cepta uz grila

Zivi var cept ne tikai uz pannas, bet arī uz grila. Sevišķi labi tas der treknām zivīm, kas uz pannas parasti pārvēršas par bezformīgiem un ne tik izskatīgiem gabaliņiem. Pamata problēma, kas uztrauc visus gribētājus pagaršot uz grila ceptu zivi, ir tā, ka cepšanas laikā zivs pielīp pie restēm. Rezultātā, mēģināšana  zivi atdalīt no restēm bezcerīgi sabojā pavāra garastāvokli, jo gabali ir salauzti. Izeja ir viena: notīrīt grila restes līdz spīdumam un kārtīgi sasmērēt ar eļļu.

Grila cepšanai zivi tīra kā parasti, tikai ļoti lielos gabalus iegriež, lai ādai savelkoties, nedeformētos viss gabals. Zivi var pildīt ar garšvielām vai citrona šķēlītēm. Ārpusi ieziež ar eļļu,  sāli un pipariem. Sagatavoto zivi liek uz labi sakarsēta grila un cep apmēram 10 minūtes no katras puses. Ja cepamie gabali ir ļoti biezi, tad cep ilgāk.

Ja jūs joprojām baidāties, ka zivs var pielipt, tad ietiniet to folijā: tā tāpat sanāks ļoti  garšīga.

avots

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru