Lūk kā jācep jebkura zivs! Nepārsālīta, nepiedegusi un kraukšķošu garoziņu!

Kā pareizi izcept zivi?

Nav svarīgi, kur jūs to zivi dabūjiet: ķeriet paši vai atnesiet no tirgus. Praktiski jebkura zivs sanāk ļoti garšīga, ja to cep. Taču cept zivi ir jāmāk.

 Cepam zivi uz pannas

Pēc tam, kad esiet izvēlējušies piemērotu zivi, to vajag notīrīt un izņemt iekšas. Tas nav grūti, tikai jāuzmanās, ja zivij ir asas spuras. Tāpat jābūt akurātiem, izņemot iekšas, lai nesavainotu žultspūsli. Citādi zivs gaļa var kļūt rūgta. Zivs galva cepšanai nav vajadzīga, tāpēc to parasti nogriež un izmanto zivs buljona vārīšanai. Iztīrītā zivs kārtīgi jānomazgā un jāapsāla, vismaz 10 minūtes pirms zivs cepšanas, lai zivs paspēj ievilkties. Bet tas nav nekas briesmīgs, ja esiet aizmirsuši, jo to var apsālīt arī pirms apviļāšanas miltos.

Zivi vislabāk panēt miltos, citādi kraukšķīgā garoziņa nesanāks, bet zivs pielips pannai, lai arī cik eļļas jūs nelietu. Lielā bļodā ieber miltus un zivs gabalus kārtīgi apviļā no visām pusēm. Dažas viltīgas saimnieces ieber miltus celofāna maisiņā un pa vienam panē zivs gabaliņus maisiņā. Tā gan zivs būs panēta miltos, gan virtuve paliks tīra. Zivs gabaliem nav jābūt pārlieku bieziem, citādi vidū zivs neizcepsies, bet no ārpuses apdegs. Mazas zivtiņas griezt nevajag – tās cep veselas. Panēt var arī savādāk – no sākuma olā ( sakuļ olu ar pāris karotēm piena), un tikai tad miltos.

Šķir nākošo lapu un lasi turpinājumu

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru