Lietas, kuras nekad nevajadzētu teikt vīramātei, ja patiešām mīlat viņas dēlu! 20 frāzes, kuras jāaizmirst uz visiem laikiem…

Ja vēlaties, lai vīrs jūs mīlētu, iemācieties sadzīvot un iepatikties arī viņa mātei. Šāds ir tas slavenais, dzelzī kaltais likums. Lai ievērotu šo likumu, būs rūpīgi jāseko līdzi tam, ko jūs vīramātes klātbūtnē runājat. Mēs esam apkopojuši 20 frāzes, no kurām patiešām vajadzētu izvairīties.

  1. “Jūs neko no tā visa nesaprotat. Jūs joprojām esat iestigusi Padomju savienībā!”

Frāze, pēc kuras jebkurai vīramātei būs nepieciešams validols. Jūs aizskārāt gan viņas vecumu, gan laimīgos jaunības gadus. Turklāt jūs apšaubāt viņas pieredzi, kas noteikti ir daudz lielāka nekā jūsējā.

  1. “Es savu dēlu audzinu citādi.”

Ar šo frāzi jūs esat viņu aizskārušas uzreiz vairākās frontēs. Pirmkārt, jūs liekat manīt, ka viņas dēls nav nekāda Dieva dāvana. Otrkārt, jūs iebāžat viņai acīs, ka viņa ir nekam nederīga māte. Rodas jautājums – kā tad jums ienāca prātā apprecēt viņas nekam nederīgo dēlu?

  1. “Mana mamma citādāk mācīja.”

Bez šaubām – jūsu mamma ir ideāls. Neviens neliedz jums tā domāt, taču nesakiet to sejā vīramātei.

  1. “Tagad es esmu viņa galvenā sieviete!”

Konkurēt ar vīramāti? Bezjēdzīgas pūles! Labāk rīkojieties daudz viltīgāk: izveidojiet viņai goda pjedestāli un vienkārši novērojiet ģimenē esošo situāciju. Garantējam, ka jūsu konflikti samazināsies.

  1. “Jums ir izaudzis īsts memmesdēliņš!”

Pēc šādas frāzes jūs sastrīdēsieties ne tikai ar vīramāti, bet arī ar savu vīru.

  1. “Tieciet vispirms galā ar savu vīru, bet tikai tad sniedziet mums ieteikumus.”

Šādā veidā jūs sniedzat mājienus, ka viņas ģimenē viss ir slikti. Vīramāte var par tādu izteicienu ļoti apvainoties. No otra puses, jūsu nevēlēšanās ieklausīties vecāka gadu gājuma cilvēkus var tikt interpretēts kā jaunības maksimālisms.

  1. “Ja es būtu zinājusi, ka viņam ir tāda māte, es nebūtu viņu precējusi.”

Šādas pretenzijas pret cilvēku, kas nekad nebija meklējis veidus, kā ar jums komunicēt, skan pavisam dīvaini. Viņai nevajadzētu attaisnot jūsu cerības: sēdēt ar mazbērniem, gatavot ēst un klusēt. Ja jums ir paveicies ar vīramāti – fantastiski, ja nav paveicies – tad labāk paklusējiet.

  1. “Jaunā paaudze ir gudrāka par veco!”

Esiet, lūdzu, labi audzinātas! Nekad neuzdrīkstieties ko tādu teikt pat savai mammai.

  1. “Cik labi, ka visi bērni ir “atsitušies” manī!”

Ja pārfrāzējam: es nevēlos, lai mani bērni būtu līdzīgi viņu tēvam. Loģisks jautājums, kas pēc šāda komentāra var iešauties galvā vīramātei: vai viņa vispār mīl manu dēlu?

  1. “Mēs paši tiksim galā!”

Jūs atsakāt pieredzējušas cilvēka palīdzību. Ieklausieties, pasakieties, izanalizējiet un beigās izdariet tā, kā uzskatāt vispareizāk.

Šķir nākošo lapu un lasi turpinājumu 

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru