Kāds lauksaimnieks ilgi atcerēsies dienu, kad ieraudzīja šo posmkāji. Izrādījās, ka tas ir viens no labākajiem dzīves atklājumiem

Pārsvarā zirnekļi ir pavisam nekaitīgi, taču no viena skata vien jau paliek neomulīgi. Lai gan tie sniedz labumu apkārtējai videi, tajos tik un tā ir kaut kas ārkārtīgi nepatīkams.

Lai vai kā, tie patiešām ir ļoti interesanti radījumi. Ķīnā pavisam nesen tika atrasts ļoti unikāls zirneklis. Šī suga eksistē jau sen, bet par to ir ārkārtīgi maz ziņu. Iespējams, ka tieši tādēļ šis zirneklis ir tik pārsteidzošs.

Šo unikālo zirnekli ar neparasto ķermeņa uzbūvi pavisam nesen atrada kāds ķīniešu lauksaimnieks vārdā Lī Veņhuā, kas audzē apelsīnus. No sākuma vīrietis nemaz nesaprata, ka tas ir zirneklis, nodomāja, ka kaut kāds senlaicīgs kukainis.

Līdzko viņš saprata, kas tas tāds ir, uzreiz pasauca arī kaimiņus, lai tie aplūko interesanto posmkāji. Viņš vienkārši nespēja noticēt savām acīm. Šiem cilvēkiem dzīvē nācies redzēt visdažādākos mošķus, taču ko tādu – pirmo reizi.

Pēc meklēšanas internetā Veņhuā noskaidroja, ka tā ir ciklokosmija – ķīniešu zirneklis, kas tiek dēvēts par smilšu pulksteni. Rietumķīnas Kukaiņu muzeja direktors Čžao Lī apstiprināja lauksaimnieka pieņēmumu.

Ciklokosmija tiek uzskatīta par vienu no vecākajiem zirnekļiem pasaulē, taču par to ir ārkārtīgi maz informācijas. Pirmo reizi tas tika manīts 2000. gadā Sičuaņa provincē Ķīnā, taču kopš tās reizes tas tika manīts vien sešas reizes.

“Šim zirneklim zinātniskajos pētījumos piemīt ārkārtīgi liela vērtība. Sičuaņa provincē tas ir ārkārtīgi liels retums,” stāsta zirnekļu eksperts.

“Esmu ieguldījis lielas pūles, lai sastaptu šo dzīvnieku, taču to gluži vienkārši nav iespējams notvert tāpat vien.”

Pašas vecākās ziņas par ciklokosmijiem datējamas ar otro gadu pirms mūsu ēras. Tie tika pieminēti ārkārtīgi senā ķīniešu vārdnīcā, kas tika sastādīta laika posmā no otrā līdz piektajam gadam pirms mūsu ēras.

Lī no sākuma zirnekli paturēja sev, bet, kad uzzināja par tā ārkārtīgi lielo vērtību, nolēma to pārdot labās rokās – ar noteikumu, ka cena un dzīvnieka dzīvošanas apstākļi būs pienācīgi. Topošajam pircējam ir jābūt labam ekspertam, kas spēs pienācīgi rūpēties par šo radību.

Šis zirneklis daudz nemaz neatšķiras no citiem zirnekļiem. Tie vij zirnekļu tīklus zem zemes un izmanto apkārtējo vidi, lai aizsargātos un ķertu sev ēsmu.

Zinot, cik unikāls ir šis zirneklis, atradīsies ļoti daudz cilvēku, kas vēlēsies to savākt sev.

Izskatās, ka ķīniešu lauksaimniekam ļoti paveicās, izdarot šādu atklājumu. Šis zirneklis pat izskatās ļoti nereāls. Tas kalpo kā lielisks atgādinājums tam, ka mums apkārt ir tik daudz kas unikāls.

avots

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru