Ķirbju sezona ir atklāta – dalāmies ar labākajām receptēm!

Daudzi no mums katru gadu gaida vasaras beigas, lai varētu palutināt savus punčus un veselību ar rudens dārza labumiem –  ķirbjiem. Ēdieni no šī dārzeņa ir populāri visā pasaulē.

Eiropā no ķirbjiem vāra zupas, gatavo sacepumus, biezputras, salātus, bet Austrijā varat nobaudīt pat ķirbju kafiju. Armēnijā, piemēram, ķirbjus cep, sautē, pievieno klāt plovam, pilda ar dārzeņiem.

Šodien mēs jums piedāvājam izmēģināt pagatavot salīdzinoši ekonomiskas ķirbju receptes, kurus noteikti šosezon vajadzētu izmēģināt.

Ar vistas gaļu pildīts ķirbis

Sastāvdaļas:

  • 1 neliels ķirbis
  • 1 vistas fileja
  • 1 tomāts
  • 1 sīpols
  • 3 – 4 ķiploku daiviņas
  • Svaigi zaļumi
  • 50 ml olīveļļas
  • 50 g cieta siera
  • Garšvielas pēc izvēles (malti melnie pipari, kurkuma)
  • Sāls pēc garšas

Pagatavošana:

  1. Nogrieziet ķirbja virsējo daļu, ar karotes palīdzību attīriet ķirbja iekšieni no mīkstuma un sagrieziet to nelielos kubiciņos. Gaļu un sīpolus sagrieziet gabaliņos, ķiplokus sasmalciniet, tomātus blanšējiet un pēcāk noņemiet nost miziņu – tos arī nepieciešams sīki sagriezt.
  2. Pannā sasildiet ēdamkaroti eļļas, izklājiet sīpolus un ķiplokus, mazliet apcepiet tos un ielejiet pannā trīs karotes ūdens, lai iztvaicētu sīpolus un ķiplokus, lai tie būtu pilnībā gatavi.
  3. Lieciet pannā secīgi gaļu un tad ķirbja mīksto daļu, visu kopā sautējiet, nemitīgi pārmaisot sastāvdaļas. Sautēt nepieciešams aptuveni 10 minūtes. Ja gadījumā šķidrums pagūst iztvaikot, pielejiet vēl klāt mazliet ūdens vai buljonu.
  4. Pēc 10 minūtēm lieciet klāt tomātus, uzlieciet pannai vāku un sautējiet visu vēl 8 – 10 minūtes. Noslēdziet nost uguni, pildījumam klāt lieciet sasmalcinātus zaļumus, pievienojiet sāli un piparus pēc garšas.
  5. Pagatavoto pildījumu lieciet ķirbī, uzlieciet tam virsū nogriezto augšējo daļu, apsmērējiet ķirbja ārējo daļu ar olīveļļu un ietiniet to folijā. Ķirbi lieciet 180 grādu temperatūrā cepeškrāsnī, kur to cepiet 30 – 40 minūtes, līdz būs kļuvis mīksts.
  6. Apmēram 8 – 10 minūtes pirms ķirbis būs pilnībā gatavs, to ieteicams izņemt no folija un pārbērt tam pāri sarīvētu sieru, pēc tam lieciet atpakaļ cepeškrāsnī. Neatvairāms aromāts un fantastiska garša garantēta!

Šķir nākošo lapu un aplūko otru recepti

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru