Ķirbju sezona ir atklāta – dalāmies ar labākajām receptēm!

Ķirbju biezeņzupa

Sastāvdaļas:

  • 500 g no sēkliņām attīrīta ķirbja
  • 400 – 500 ml vistas buljona
  • 1 sīpols
  • 1,5 ēdamkarote sviesta
  • 1,5 tējkarote karija pulvera
  • Sāls un citas garšvielas pēc izvēles

Pagatavošana:

  1. Ķirbi sagrieziet nelielos gabaliņos.
  2. Ņemiet katliņu ar biezām malām un pamatni, tajā izkausējiet sviestu, lieciet iekšā sagrieztu sīpolu un apcepiet to. Pieberiet klāt kariju, ielieciet ķirbi, ielejiet buljonu un mazliet ūdens.
  3. Pievienojiet klāt sāli un citas garšvielas, ļaujiet masai sākt vārīties un paturiet to zem vāciņa aptuveni 20 minūtes.
  4. Ar blenderi sasmalciniet zupu, ļaujiet tai sākt vārīties un uzreiz slēdziet ārā. Šādu biezeņzupu var vārīt ar jebkādiem dārzeņiem (kartupeļiem, burkāniem) vai zaļumiem.

Zupu pasniedziet ar grauzdiņiem vai ķirbju sēklām.

Noteikti dalieties ar šīm gardajām receptēm arī ar citiem!

avots

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru