Kas notiek ar organismu, kad tiek ēsts speķis? Tikai nenokrītiet no krēsla!

Speķis – pārāk smags produkts

Tas arī ir mīts! Veseliem cilvēkiem speķis nevar radīt problēmas ar gremošanas traktu. Zemādas tauki organismam ir ļoti veselīgi, jo šāds produkts ķermeņa temperatūrā mūsu organismā kūst. Ir vērts piekodināt, ka cilvēkiem, kuram ir problēmas ar žulti, speķi nevajadzētu ēst.

Lasi vēl: Ko nozīmē pastiprināta tieksme pēc kāda produkta? Tulkojam organisma signālus!

Speķis – vieni tauki!

Kurš teica, ka tas ir slikti? Zemādas tauki ir unikāla struktūra, kuras sastāvā ir arahidonskābe. Šī viela ir ļoti nepieciešama mūsu organismam, jo bez tā nevar iztikt neviena imūnās atbildes reakcija, tā ir ļoti nepieciešama arī holesterīna vielmaiņai.

Speķī ir liels holesterīna daudzums

Tāpat kā jebkurš dzīvnieku izcelsmes produkts, arī speķis satur holesterīnu. Tikai tajā esošais daudzums nav tik liels, kā mēs domājam. Vidēji 100 g svaiga speķa ir 70 – 100 miligrami holesterīna. Lai jūs varētu labāk saprast: 100 g liellopu nieru ir 1126 miligrami holesterīna. Taču nav jāsatraucas, ja esat apēduši produktu, kura sastāvā ir daudz lielāks šīs vielas daudzums. Ārsti jau sen ir pierādījuši, ka holesterīna daudzums asinīs un audos ir maz atkarīgs no tā, cik daudz holesterīna tika uzņemts.

Daudz svarīgāk par to ir holesterīna vielmaiņa. Organismam nepieciešams saņemt pēc iespējas vairāk veselīgo vielu, un tad tās ir pareizi jāpārstrādā. To izdarīt palīdz speķī esošās skābes – linolskābe un arahidonskābe.

Lasi vēl: Ķiploks pret mikrobiem un vēzi. Kādas brīnumainas spējas vēl tam piemīt?

Maize ar speķi ir ļoti kaitīga

Lai arī cik dīvaini nešķistu, tā arī nav patiesība. Šāds savienojums mūsu organismam ir pat ļoti veselīgs, ja cilvēks pats ir vesels.

Arī tiem, kuri vēlas notievēt, speķis var noderēt, jo tas ir lielisks enerģijas avots. Speķis ar dārzeņiem – labākā izvēle diētas laikā

dzent

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru