Kas jūsu dzīvē mainās pēc vecāku zaudēšanas

Vecāki – tie ir vistuvākie cilvēku mūsu katra dzīvē. Acīmredzot tieši tāpēc mēs baidāmies iedomāties, ka kādreiz paliksim bez viņiem. Būdami vēl mazi bērni, mēs visi skatījāmies uz saviem vecākiem, kā uz īstiem supervaroņiem, kuri var visu un kuri ne no kā nebaidās.

Bet izaugot, mēs atsakāmies ticēt tam, ka mūsu vecāki vairs nav tik stipri, ātri un bezbailīgi, kā iepriekš. Grūti skatīties, kā vecums nežēlīgi tos pārņem arvien spēcīgāk un spēcīgāk. Bet pats briesmīgākais – samierināties ar to, ka mūsu vecāki nav mūžīgi…

Pēc vecāku zaudēšanas pasaule mainās līdz nepazīšanai, un nekad vairs nebūs tāda, kāda tā bija agrāk.

1.Diemžēl ģimenes vērtīgumu jūs sapratīsiet tikai pēc tam, kad to pazaudēsiet. Kad jūsu vecāku vairs nebūs, jūs beidzot sapratīsiet, ka pasaulē nav spēcīgākas un nesavtīgākas mīlestības par vecāku mīlestību. Jūs beidzot sapratīsiet, ka katru reizi, kad jūsu vecāki jūs rāja vai kaut ko aizliedza, viņi patiešām vēlēja jums tikai to labāko. Jūs sapratīsiet, ka vecāki jūsu dēļ bija gatavi uz visu, un pēc viņu zaudēšanas jūs nekad neatradīsiet cilvēku, kurš spēs jūsu dēļ izdarīt vairāk, nekā to izdarīja jūsu vecāki.

2. Jūs beidzot apzināties, ka vairs neesat bērns. Jūs vairs nekad nenosauks par meitiņu vai dēliņu. Kad jūs saslimsiet, neviens jums neuzvilks siltas zeķes, neuzliks sinepju plāksteri, neizvārīs garšīgu buljonu….

LASI VĒL: 12 lietas, ko nekādā gadījumā nedrīkst darīt ar fotogrāfijām

3. Jums būs ļoti skumji par to, ka jūsu vecāki nekad neieraudzīs savus mazbērnus. Jums nebūs kopīgu ģimenes fotogrāfiju. Vecmāmiņa nevarēs ietīt jūsu bērnus savu glāstu un aprūpēšanas vīstoklī, bet vectētiņš neiemācīs dzīves gudrības.

4. Pēc vecāku zaudēšanas jūs nekad vairs nevarēsiet mierīgi noklausīties, kā jūsu draugi vai paziņas sūdzas par saviem vecākiem. Tādos brīžos jūs būsiet ar mieru pārdot savu dvēseli velnam, lai tikai vēl reizi izdzirdētu mammas balsi un viņai piekļautos.

5. Sāpes par šo zaudējumu jau nekad jūs vairs nepametīs. Protams, laiks dziedē rētas un ar laiku šīs skumjās atmiņas atkāpsies otrā plānā, tomēr jūs nekad vairs nevarēsiet aizmirst to liktenīgo dienu, kad jūs pazaudējāt savu vistuvāko cilvēku uz zemes.

6. Jūs klusībā apskaudīsiet draugus, kuriem ir vecāki. Visgrūtāk jums būs Ziemassvētkos, jo tieši tie tiek uzskatīti par visģimeniskākajiem. Un jūs jutīsieties ļoti vientuļi un iztukšoti, kad jūsu kolēģi darbā ņems atvaļinājumu, lai svētkos apciemotu savus vecākus. Grūti aprakstīt jūsu jūtas un satraukumu, kad kāds no jūsu paziņām žēlosies, ka viņam nāksies visus svētkus pavadīt ģimenes lokā. Grūti, jo jūs par to atdotu visu…

7. Visi jūsu svētki un atceres dienas kļūs vēl vientuļākas. Pat, ja jums jau būs sava otrā pusīte un, iespējams, arī bērni, jūs nekad nevarēsiet atgūt to svētku gaisotni, kāda valdīja, kad jūsu vecāki vēl bija dzīvi. Mammas pīrāga vai ceptās pīles ar āboliem smarža, tēta mājas vīna un lēto cigarešu reibinošā smarža…Tā vairs nekad nebūs.

8. Jūs sāksiet uz pasauli skatīties ar pavisam citādām acīm. Tikai pēc vecāku zaudēšanas jūs sapratīsiet, ka viņi nebija tikai jūsu vecāki, bet arī parasti cilvēki. Viņiem, tāpat kā miljoniem citu cilvēku, bija daudz raižu un problēmu, uzdevumu un dzīves grūtību, kuras viņi nespēja atrisināt. Un, kad jūs to visu apzināsieties, jums noteikti gribēsies ar viņiem par to parunāt, tomēr būs jau pārāk vēlu…

LASI VĒL: Jums sapņos rādās mirušie radinieki? Lūk, ko tas nozīmē!

9. Katru reizi, kad jūsu dzīvē notiks patīkamas vai arī, tieši otrādi, nepatīkamas situācijas, jūs pirmām kārtām gribēsiet ar tām padalīties ar vecākiem. Jūsu roka noteikti ķersies pēc telefona, lai uzspiestu to līdz sāpēm pazīstamo numuru, uz kuru vairs neviens neatbildēs.

10. Diemžēl tikai pēc vecāku zaudēšanas jūs sāksiet pa īstam saprast, cik ļoti stipri jūs viņus mīlējāt un cik dārgi viņi jums bija. Jums viņi ļoti pietrūks. Jums gribēsies parunāties ar viņiem, palūgt viņiem piedošanu, apskauties kaut vai vēl pēdējo reizi…

Negaidiet, līdz būs jau par vēlu. Neatlieciet dzīvi uz vēlāku laiku. Nedomājiet, ka viss vēl ir priekšā un, ka jūs visu paspēsiet. Piezvaniet saviem vecākiem tieši tagad un pasakiet, cik ļoti jūs viņus mīlat, jo neviens nezina, kas mūs sagaida rīt. Iespējams, ka rītdiena mūs nemaz negaida…

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Pievienot komentāru