Kārtainie svētku salāti ar mencu aknām “Diāna”

Salāti un uzkodas ir neatņemama jebkuru svētku sastāvdaļa. Gan uzkodu, gan salātu receptes ir ārkārtīgi daudz. Šodien mēs jums pastāstīsim, kā pagatavot kārtainos svētku salātus ar mencu aknām. Kādēļ tieši šo recepti?

Jo tā ir maiga, garda un neatkārtojama! Turklāt šie salāti ir ļoti sātīgi un iepatiksies pat izsmalcinātiem gardēžiem.

Sastāvdaļas:

  • 250 g (viena konservu bundžiņa) mencu aknu;
  • viena glāze rīsu (vislabāk garo), izārīt tos gatavus;
  • 4 svaigas vistu olas;
  • divi svaigi gurķi;
  • 150 g konservētas kukurūzas;
  • majonēze – pēc garšas;
  • salātlapas – dekorēšanai;
  • pētersīļi – pēc garšas;
  • malti melnie pipari – pēc garšas;
  • zaļie lociņi.

Pagatavošana:

  1. Vienu no gurķiem nomazgājiet, nosusiniet un nogrieziet nost galiņus (tie var būt mazliet rūgteni). Sagrieziet to nelielos gabaliņos.
  2. Otro gurķi vajadzētu ņemt garu, taču ne pārāk resnu: tas būs nepieciešams dekorēšanai.
  3. Nelielu buntīti zaļo lociņu (bez baltā galiņa) smalki sakapājiet.
  4. Gan gurķi, gan lokus pārlieciet bļodiņā, kur tos abus rūpīgi samaisiet.
  5. Uzvāriet vistu olas, pēcāk tās nomizojiet.
  6. Olas grieziet uz pusēm, dzeltenumus atdaliet no baltumiem.
  7. Olas sasmalciniet atsevišķi: baltumus rupji sarīvējiet, bet dzeltenumus smalki sarīvējiet.
  8. Mencu aknas izņemiet ārā no iepakojuma (šķidrumu pagaidām nelejiet nost, jo tas vēl noderēs). Pārlieciet mencu aknas nelielā bļodiņā un ar dakšiņu sasmalciniet tās.
  9. Garos rīsus novāram ūdenī, kam pievienota klāt sāls.
  10. Ļaujiet rīsiem atdzist, pārlieciet tos atsevišķā bļodā, pievienojiet klāt mencu aknu šķidrumu. Pietiek ar trīs ēdamkarotēm, taču varat likt gan vairāk, gan mazāk.
  11. No otrā gurķa nepieciešams sagriezt salātu dekorācijas (tam būs nepieciešams speciāls nazis).
  12. Salātus ieteicams likt kopā uz plakana šķīvja.
  13. Apakšā klājiet salātu lapas (centieties to izdarīt ļoti skaisti). Pa vidu lieciet kulinārijas apli vai arī kūku formu apli.
  14. Pirmais slānis ir rīsi, piespiediet tos ar dakšiņu.
  15. Otrais slānis ir mencu aknas: tās nepieciešams izklāt pār rīsiem un ar dakšiņu mazliet pastampāt.
  16. Visu apberiet ar olu baltumiem, apsmērējiet šo kārtu ar majonēzi (derēs kā veikalā pirktā, tā pašu gatavotā).
  17. Kā ceturtais slānis ies konservēta kukurūza, arī to apsmērējiet ar majonēzi.
  18. Nākošā kārta: to liek no gurķiem un zaļajiem lociņiem – apberiet ar sāli un nosmērējiet ar majonēzi.
  19. Visu apberiet ar olu dzeltenumiem, pieblietējiet.
  20. Pirms salātu pasniegšanas, riņķi ņemiet nost un izdekorējiet salātus ar skaisti sagrieztu gurķi un pētersīļu lapām.

Labu apetīti!

avots

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru