Kādi produkti pārvēršas par taukiem uz vēdera? Mēģināju notievēt vairākus gadus, bet viss velti. Bet atlika izslēgt šo…

Cukurs

Arī neveicina slaida vidukļa rašanos. No tā vajadzētu atsacīties vispirms. Un darīt to nopietni, nelietot ne tikai cukuru tīrā veidā, bet arī tos produktus, kas satur cukuru. Pie šiem produktiem pieder sulas un jogurti ar piedevām. Ja pilnīga atteikšanās no cukura nav iespējama, mēģini to aizstāt ar nelielu daudzumu medus, kas būs daudz vērtīgāks.

Sāls

Tāpat tev būtu jāseko līdzi sāls patēriņam. Tas aiztur organismā ūdeni, bet liels tā daudzums var radīt tūskas, kas nepiešķirs tev nedz skaistumu, nedz veselību.

Kartupeļi

Daudzi dievina ceptus kartupeļus, taču tas mūsu organismam ir ļoti kaitīgs produkts.

Kartupeļu ciete veicina vidukļa un vēdera palielināšanos un nemaz nesekmē notievēšanu. Ja pavisam atteikties no kartupeļiem nevari, tad lieto tos vārītā veidā un nelielos daudzumos.

Baltie rīsi un mannā

Baltie rīsi arī satur kartupeļu cieti – plakanā vēdera ienaidnieci. Taču pilnībā izslēgt tos nevajadzētu, pietiks, ja lietosiet rīsus vienreiz nedēļā. Uzturā var lietot brūnos rīsus, tie ir daudz veselīgāki.

Taču no mannas labāk atteikties pavisam, jo tā tikai vairos liekos taukus un neļaus notievēt.

Banāni un vīnogas

Augļi ir ļoti veselīgi un tos vajag lietot. Tie ir bagāti ar šķiedrvielām, kas aizsargā organismu no kaitīgajām vielām un toksīniem. Taču arī šeit ir izņēmumi – banāni un vīnogas. Šie augļi ir kalorijām bagāti un neveicina notievēšanu. Labāk izvēlēties apelsīnus, persikus vai ābolus.

Kūpinājumi un konservi

Šie produkti satur neiedomājamu tauku daudzumu un organismam neko labu nedod. Labāk atsakieties no tiem pilnībā. Tāpat pie šī raksta var pievienot dažnedažādās tomātu mērces un majonēzi.

Fast food ( ātrās uzkodas)

Vienkārši aizmirsti par tiem uz visiem laikiem par to esamību. Nepietiek ar to, ka tie ir ļoti bagāti kalorijām, tie arī bremzē vielmaiņu. Garšas pastiprinātāji liek jums apēst daudz vairāk, nekā vajadzētu. Tas viss nebūt nenāk par labu tievēšanai un vēl kaitīgi ietekmē veselību.

Kāpēc ātrās uzkodas ir kaitīgas

Tagad tu zini, kādi produkti ir kaitīgi un kāpēc. Atliek vien saņemt visu savu gribasspēku dūrē un atteikties ni tiem uz visiem laikiem. Tas ne tikai palīdzēs tev iegūt plakanu vēderiņu un lapsenes vidukli, par kuriem tu tā sapņo, bet arī saglabās tavu veselību. Visu prātīgi apdomā un veic korekcijas savā uzturā. Organisms pateiks tev paldies!

Parūpējies par savu tuvinieku un draugu veselību, padalies ar šo vērtīgo sarakstu.

avots

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Pievienot komentāru