Kādi, ogļhidrātus saturoši produkti, palīdz atbrīvoties no liekā svara

 Mēs sastādījām sarakstu ar ogļhidrātu produktiem, kuri veicina svara korekciju.

Ogļhidrāti — ienaidnieks numur viens, tiem, kas  ievēro diētu. Paradoksāli, bet tā nav. Ogļhidrāti mums ir vajadzīgi enerģijai, un krasi ogļhidrātu ierobežojumi, tikai novedīs pie progresa zuduma un visbeidzot mēs „noraujamies” un atkal sākam ēst visu pēc kārtas. Galvenais saprast, tieši kādi ogļhidrāti dod labumu mūsu organismam.

„Ir nepieciešams lietot  sarežģītos ogļhidrātus, kuri ir šķiedrvielām bagāti, — iesaka dietologs Lisija Lakatos, bloga  Nutrition Twins līdzautors — šķiedrvielas organisms pārstrādā lēnāk, kas ļauj ilgāk justies pāēdušam.

Miežu putraimi.

1/2 glāzes pagatavoto putraimu satur : 97 kalorijas, 22 gr. ogļhidrātu, 3 gr. šķiedrvielu

Zviedru zinātnieki ir pierādījuši, ka miežu putraimi cīnās ar izsalkumu, paaugstinot cukura līmeni asinīs: šis process atgādina saldumu ēšanas efektu, bet atšķirībā no insulīna kāpuma no saldumiem, cukura līmenis pieaug lēni un uztur sāta sajūtu. Turklāt mieži ir bagāti ar labām vielām — vienā porcijā ir aptuveni 25 procenti škiedrvielu, no jūsu ikdienas normu.

Zaļie zirnīši

1/2 glāzes pagatavotu zirņu satur: 67 kalorijas, 12,5 gr. ogļhidrātu, 4,5 gr. šķiedrvielu

Pusglāzē zirņu ir 12 procenti cinka, no dienas normas. Šis mikroelements, kas pazīstams ar savu spēju pretoties saaukstēšanai, vēl arī palīdz mazināt izsalkumu, un paaugstina leptīna līmeni asinīs — vielas, kas sūta smadzenēm signālu par sāta sajūtu.

Šķir nākošo lapu un uzzini par atlikušajiem produktiem 

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru