Kādi, ogļhidrātus saturoši produkti, palīdz atbrīvoties no liekā svara

Pasta no pilngraudu miltiem.

60 gramu pastas: 198 kalorijas, 43 gr. ogļhidrātu, 5 gr. šķiedrvielu

Britu pētījums liecina, ka regulāra pilngraudu lietošana — trīs porcijas dienā — var samazināt ķermeņa masas indeksu un tauku saturu organismā. „Tomēr jāatceras, ka pastas porcijām makaroniem jābūt nelielām —  100 – 200 kilokalorijas (apmēram 1/2 — 1 glāze pagatavotā  veidā), — skaidro Кеri Hanss, grāmatas „Nelielas izmaiņas uzturā” autors un piebilst: — uzturvielām barāti ogļhidrāti — tikai daļu no sabalansētās porcijas, nevis viss ēdiens”.

Maize no pilngraudu miltiem.

2 gabaliņi: 160 kalorijas, 30 gr. ogļhidrātu, 8 gr. šķiedrvielu.

Jums nav obligāti atvadīties ar sviestmaizēm un franču grauzdiņiem. Vienkārši pieradiniet sevi lasīt maizes sastāvu pirms pirkuma izdarīšanas. Daudzi ražotāji uz iepakojumiem norāda „pilngraudu”, bet nenorāda graudu procentu. Parasti tas ir zemāks par 50. Pērciet maizi, pilnībā izgatavotu no pilngraudu miltiem.  Tādā maizē jābūt 80-90 kilokalorijas, vismaz 2 grami ogļhidrātu un mazāk kā 1 grams cukura uz šķēli.

Pupas

1/2 glāzes konservēto melno pupu ar zemu nātrija saturu: 109 kalorijas,  20 gr. ogļhidrātu, 8 gr. šķiedrvielu.

Cilvēkiem, kuru ēdienkartā ir pākšaugi, aptaukošanās risks samazinās par 22 procentiem. Dažādās kultūrās šķiedrvielu daudzums ir atšķirīgs, bet viņi visi ir vienlīdz veselīgii un barojoši, jo tajos ir daudz olbaltumvielu un dzelzs. Tikai neaizmirstiet noskalot visas konservētas pupiņas, lai samazinātu nātrija saturu.

Karstajā gaisā sagatavots popkorns.

3 glāzes šāda popkorna satur: 93 kalorijas, 19 gr. ogļhidrātu, 3,5 gr. šķiedrvielu.,

Kad jums gribas kaut ko sāļu, čipsu vietā labāk izvēlēties popkornu. Saskaņā ar pētījumu Nutrition Journal, popkorns nomāc izsalkuma sajūta. Turklāt jūs varat apēst veselas 3 glāzes  karstajā gaisā gatavota popkorna, un saņemt tikpat daudz kaloriju, cik ir aptuveni 9 kartupeļu čipšu gabaliņos.

Auzu pārslas.

1/2 glāzes sauso pārslu satur: 153 kalorijas, 27 gr. ogļhidrātu,  4 gr. šķiedrvielu.

Auzu pārslās ir daudz šķiedrvielu: tās stabilizē cukura līmeni asinīs, palielina laiku, pa kuru ēdiens iziet caur zarnu traktu, un veicina ēdiena pakāpenisko sagremošanu. Tāpat pierādīts, ka pievienojot šķiedrvielas savai ēdienkartei,  tās palīdzēs samazināt tauku procentu jūsu ķermenī, tauki iekļauj iekšējos orgānus un rada vielmaiņas traucējumus, veicina sirds un asinsvadu saslimšanas un diabētu.

Kvinoja.

1/2 glāzes pagatavotas kvinojas satur: 111 kalorijas, 20 gr. ogļhidrātu, 2,5 gr. šķiedrvielu.

Kvinoja, kas ir piesātināta ar olbaltumvielām,  ietver visus deviņus neaizvietojamus aminoskābes, kas nepieciešamas organismam muskuļu veidošanai. Viena porcija kvinojas palīdz just sāta sajūtu ilgākā laika posmā.

Avots: golbis.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru