Kādā pozā gulēt, lai uz sejas neparādītos krunciņas?

Mēs visi zinām, ka miega trūkums negatīvi ietekmē mūsu organismu, izraisot stresu un paātrinot novecošanās procesus. Bet izrādās, ka ir svarīgi ne tikai pietiekoši gulēt, bet arī darīt to pareizi.

Dažas pozas miega laikā var būt iemesls sāpju parādīšanās mugurkaulā, kuņģa dedzināšanai un….krunciņām. Tāpēc pirms skriet pie kosmetologa uz atjaunojošajām procedūrām, sākumā pamēģiniet pamainīt savus nakts miega ieradumus.

  1. Novietojiet spilvenus zem rokām

Ja jūs esat pieraduši gulēt uz sāniem, tad no tā visvairāk cietīs tieši jūsu seja un dekoltē zona. Sākumā jums būs grūti pierast aizmigt uz muguras, šeit palīgā jums var nākt spilveni, kas palikti zem elkoņiem. Katru reizi, kad jūs gribēsiet griezties uz sāniem, spilveni to centīsies novērst. Protams, jums pirmās pāris nedēļas nāksies pamocīties, pirms pieradīsiet gulēt šajā pozā. Bet pašsajūtas un ārējā izskata uzlabojumi nebūs ilgi jāgaida.

  1. Abās pusēs nolieciet lielus priekšmetus

Vēl viens variants – nolikt sev abās pusēs lielus priekšmetus, piemēram, grāmatas vai arī apģērbu kaudzes. Katru reizi, kad gribēsiet pagriezties uz sāniem, tie jums traucēs to izdarīt.

  1. Zem ceļiem nolieciet spilvenu

Ja jūs guļat uz muguras, tad ir liels risks tam, ka jūs izstiepsiet cīpslas vai arī traumēsiet nervus. Lai no tā izvairītos, zem ceļiem nolieciet spilvenu. Pirmkārt, kad jūsu kājas būs nedaudz augstāk par jūsu ķermeni, uzlabosies asinsrite, un, otrkārt, tāds stāvoklis noņem pārlieku lielo jostas izliekumu, kas bieži vien ir cēlonis sāpēm mugurā.

Šķir nākošo lapu un lasi turpinājumu 

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru