Kabaču sezona ir sākusies! Uzzini, kā izvēlēties pašu labāko kabaci no veikala plaukta

Beidzot pienākusi ilgi gaidītā kabaču sezona. Šī dārzeņa cienītāji jau steidz izbaudīt tā lieliskos recepšu veidus. Kabaču ēdieni izdekorēs jebkuru galdu – kā svētku, tā ikdienas pusdienu. Taču, lai no kabačiem iegūtu maksimālo labumu, katrai labai saimniecei ir jāzina, kā izvēlēties labu un kvalitatīvu kabaci.

Kad mēs pērkam dārzeņus, tad vienmēr uzmanību vēršam tam, lai tie būtu gatavi un nebūtu sabojājušies. Ja runa ir par kabačiem, tad jums noteikti vajadzētu zināt, ka tos labāk nepirkt gatavus. Nevajag izvēlēties pārlieku lielus kabačus. Visoptimālākais šī dārzeņa lielums: 12 – 20 cm, bet svars 100 – 200 g.

Tāpat kabača gatavības pakāpi iespējams noteikt pēc tā mizas. Tai nevajadzētu būt biezai, jo bieza miza norāda uz to, ka kabacis ir pārgatavojies. Uz mizas nevajadzētu būt nekādiem skrāpējumiem vai bojājumiem – tai vajadzētu būt neskartai un gludai. Ja veikalā pieejamas tikai tādas, tad labāk nemaz neņemiet. Tā kā kabača miziņa ir salīdzinoši mīksta un maiga, pat visniecīgākie bojājumi var panākt dārzeņa ātrāku sabojāšanos.

Vislabāk kabačus ēst laika posmā no maija līdz jūlijam, jo tieši šajā laika posmā no tiem iespējams iegūt maksimālo labumu.

Kabačus nepieciešams uzglabāt ietītus polietilēna maisiņā, vislabāk ledusskapī. Mazgāt tos nepieciešams tikai tieši pirms lietošanas, nevis pirms tam, kad grasāties to likt ledusskapī. Maksimālais kabača uzglabāšanas termiņš ir viena nedēļa.

Kabaču lieliskās īpašības

  1. Ir zinātniski pierādīts, ka kabaču lietošana uzturā samazina vēža šūnu attīstības risku organismā.
  2. Kabačos ir ļoti daudz kālija un magnija, kas baro sirds muskuli un uzlabo sirds un asinsvadu sistēmas darbību.
  3. Kabači palīdz no organisma izvadīt liekos šķidrumus, tādā veidā palīdzot nodrošināt nieru pilnvērtīgu funkcionēšanu.
  4. Kad organismā ir uzkrājusies žults, kabači palīdz atvieglot aknu darbību.
  5. Ja jūs regulāri uzturā lietojat kabačus, jūs palīdzat savam organismam izvadīt lieko sāli, kas uzreiz pozitīvi atspoguļosies jūsu locītavu veselībā.
  6. Tāpat kabacis ir lielisks palīgs cīņā ar celulītu.
  7. Kabačos ir sastopams dabīgais cukurs, kuru organismam ir ļoti viegli uzsūkt. Tas ir ļoti svarīgi tiem cilvēkiem, kam ir cukura diabēts.

Ceram, ka jūs ieguvāt noderīgu informāciju! Aicinām iegādāties tikai kvalitatīvus produktus un rūpēties par savu veselību.

Avots: sovkusom.ru

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru